- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Finanţelor dă vestea cea mare pentru români: „Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe”

08 Jan, 20:13 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că în 2024 nu vor fi adăugate impozite şi taxe noi.
Ministrul Finanţelor dă vestea cea mare pentru români: „Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe”

Anul care vine nu va aduce cheltuieli mai mari pentru români atunci când vine vorba despre taxe și impozite. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că în 2024 nu vor fi adăugate impozite şi taxe noi.

Nu se măresc taxele și impozitele

„2024 nu este în discuţie cu impozite şi taxe. Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe. Să fie clar. E respectul minim, decenţa minimă pentru mediul de afaceri şi nici nu ar fi corect şi cinstit”, a declarat Marcel Boloş, luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a mai explicat că trebuie realizată o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar că acest lucru este în discuţie din 2025.

„Nu cred că este o noutate pentru nimeni jalonul 207, care spune în mod clar că trebuie să implementăm o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar pentru toată lumea s-a spus de fiecare dată exact acelaşi lucru este în discuţie începând cu anul 2025. (…)

Noi pornim de la o realitate, cu un jalon în faţă şi cu o obligaţie asumată de România.

Cum să vă spună ministrul Finanţelor ”Staţi puţin că n-o să facem noi reforma impozitelor şi taxelor”?. E trecut acolo negru pe alb că va fi anul 2025 şi asta ştie toată lumea”, a precizat Marcel Boloş.

Cum poți plăti online taxele și impozitele din România

Nu este nevoie să îți ridici datele de autentificare (utilizator și parola) de la primărie pentru că le vei primi direct pe mail. Poți solicita datele de acces online, folosind cardul bancar.

La Biroul de Taxe și Impozite din sectorul 2 din București, oamenii au venit de dimineaţă să plătească dările către stat. Vârstnicii spun că le este greu să le plătească online.

taxe și impozite
taxe și impozite

Cum poţi plăti taxele și impozitele

Taxele și impozitele pe anul în curs pot fi achitate la ghișeele administraţiilor financiare sau la casieriile Direcţiilor de impozite și taxe locale. Există și opțiunea de plată online, prin ordin de plată, prin Internet Banking sau prin intermediul „Sistemului Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar” la adresa www.ghiseul.ro.

De asemenea, unele Direcții de impozite și taxe locale oferă posibilitatea de a plăti la Oficiile Poștale, la Oficiile CEC sau la sucursalele altor bănci comerciale.

Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2024
Solicitarea este gratuită – nu se va extrage nicio sumă din contul dumneavoastră.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice.

Reprezentanții primăriilor vă amintesc că dacă plătiți taxele și impozitele locale până la 31 martie, beneficiați de o reducere de zece procente.

Ce poţi plăti prin Ghişeul.ro?
Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum şi amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.
Pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Poți citi în acest context și: Impozit 2024. Cum poți plăti online taxele și impozitele din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult