- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul francez al Apărării ajunge astăzi în România. Ce program va avea oficialul

03 Nov, 09:00 • Bumbeneci Diana
Ministrul francez al Apărării urmează să ajungă în această dimineață în România. Acesta va avea mai multe întruniri cu oficialitățile, dar și cu militarii francezi de pe teritoriul țării.
Ministrul francez al Apărării ajunge astăzi în România. Ce program va avea oficialul

Ministrul forțelor armate franceze, Sebastien Lecornu, se va afla, joi, în vizită oficială în România. Anunțul a fost făcut încă de ieri de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ministrul francez Sebastien Lecornu vine în România

Conform primelor informații, ministrul francez va avea o întrevedere cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la sediul MApN, la finalul căreia sunt programate declarații de presă comune. Acestea vor fi publicate în timp real pentru români.

Agenda delegației franceze mai cuprinde, în cursul dimineții, o vizită la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov, acolo unde se află zeci de militari francezi. Va mai avea loc și o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi situat în Parcul Cișmigiu din București.

Mai poți citi: Blindatele din Franța au fost trimise în România. Primele două convoaie cu blindate de luptă de infanterie Leclerc sunt deja pe drum

Ministrul francez al Apărării ajunge astăzi în România. Ce program va avea oficialul
Ministrul francez al Apărării ajunge astăzi în România. Ce program va avea oficialul

Ulterior, ministrul Lecornu va fi primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Reiterăm faptul că la ora actuală, Franța conduce grupul de luptă al NATO în România constituit începând cu luna mai. Formarea grupurilor de luptă din Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Conform MApN, propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național, integrând, prin rotație, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde execută misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

Ai mai putea citi: Ultimă oră. România a fost zguduită de un cutremur major, la 6:50. Seismul a avut o magnitudine de 5.3 grade

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult