- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru toți românii care plătesc taxe și impozite. „Acest lucru se știe de la aprobarea legii bugetului de stat”

03 Jan, 10:11 • Bumbeneci Diana
Ministrul Marcel Boloș îi liniștește pe români. Acesta explică ce se va întâmpla, de fapt, cu taxele și impozitele în 2024.
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru toți românii care plătesc taxe și impozite. „Acest lucru se știe de la aprobarea legii bugetului de stat”

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a declarat că în afara noilor taxe și impozite care au fost introduse începând cu 1 ianuarie, nu se vor aplica alte creșteri în 2024.

Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru toți românii care plătesc taxe și impozite

Oficialul a reiterat că această asigurare este stipulată în legea bugetului de stat printr-un amendament și că, în ipoteza improbabilă a unei necesități de taxe suplimentare în 2024, acel articol ar trebui revizuit, conform STIRIPESURSE.RO.

„Ce spuneam de pace fiscală mă refeream la faptul că față de aceste modificări în plus nu va mai fi în discuție pentru anul 2024 nicio altă taxă sau un alt impozit. Acest lucru se știe de la aprobarea legii bugetului de stat că începutul de an, prin amendamentul care a fost adus la legea bugetului de stat, avem zero impozite și taxe în anul 2024. Acestea sunt elementele contextuale și România trebuie să meargă mai departe cu investițiile europene pentru că acestea sunt baza pentru dezvoltarea României pe termen lung”, spune ministrul de Finanțe.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

”Avem de implementat proiectele de investiții”

„Garanția aceasta o avem în legea bugetului de stat și dacă prin absurd s-ar pune o astfel de problemă acea garanție din lege, acel articol pe care îl avem, ar trebui modificat. Nu se pune problema în acest moment, mai avem anul 2024 în care trebuie să ducem în continuare la bun sfârșit procesul de ajustare bugetară și de ajustare a deficitului bugetar, avem de implementat proiectele de investiții din fonduri europene și mai avem combaterea evaziunii fiscale.

La aprobarea bugetului de stat 2024 o componentă importantă de venit a fost cea din veniturile din digitalizare sau combaterea evaziunii fiscale. Trebuie să ne concentrăm eforturile pentru ca acele venituri să ajungă în bugetul de stat pentru că avem o serie de obligații pe care ni le-am asumat prin legea bugetului de stat”, mai spune Marcel Boloș.

Ai mai putea citi: Val de scumpiri în 2024. Lista produselor pentru care plătim mai mult

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult