- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Marius Budăi (PSD) renegociază PNRR-ul, pentru pensionari: „E cea mai mare victorie pentru români!”

25 Oct, 22:58 • Cornel Ghimeșan
Marius Budăi, ministrul Muncii, jubilează. Oficialul din Guvernul Ciucă susține că a ajuns la înțelegeri preliminare cu Comisia Europeană, pentru ca majorările de pensii să nu fie împiedicate. 
Ministrul Marius Budăi (PSD) renegociază PNRR-ul, pentru pensionari: „E cea mai mare victorie pentru români!

Marți seara. în direct la România TV, Marius Budăi a anunțat că este pe cale să repare greșelile din PNRR, semnate de Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene din partea USR și Florin Cîțu, premier al PNL, ulterior demis prin moțiune de cenzură.

„Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Aceasă inepție trebuie scoasă din UE.

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

 

Marius Budăi promite pensii mai mari cu minimum 10%, din 2023

 

Veniturile pensionarilor vor crește cu minimum 10% în anul 2023, a asigurat ministrul Marius Budăi. De asemenea, el s-a ferit să anunțe un procent exact, înainte de stabilirea bugetului pentru anul viitor.

„Eu nu voi face licitații de procente pe seama seniorilor României”, a mai precizat Marius Budăi.

Coaliția de guvernare va anunța bugetul în luna noiembrie, potrivit premierului Nicolae Ciucă.

Klaus Iohannis a anunțat de curând o majorare de 15% a pensiilor. Întrebat dacă a fost consultat pe marginea acestui subiect, ministrul PSD a răspuns:

„Pe mine, personal, nu”, a punctat Budăi, pentru România TV.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult