- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre Programul Rabla Local 2! ”Doar 30.000 de mașini casate în prima ediție, deși sunt bani pentru 100.000. Voucherul rămâne la 3.000 lei”

27 Sep, 18:53 • Bucătaru Gabriela
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că va fi lansată o nouă ediție a Programului Rabla Local după ce doar 30.000 de proprietari auto s-au înscris în prima ediție a programului derulat împreună cu primăriile.
Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre Programul Rabla Local 2! ”Doar 30.000 de mașini casate în prima ediție, deși sunt bani pentru 100.000. Voucherul rămâne la 3.000 lei”

Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre Programul Rabla Local 2! Programul Rabla Local a fost lansat pe 31 iulie și a fost prelungit cu o lună, până vineri 29 septembrie. Acesta a asigurat fonduri pentru casarea a 100.000 de mașini vechi și fără obligația șoferilor să cumpere un autovehicul nou așa cum funcționează Programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Citește și Ministrul Mediului nu amână termenul de lansare a Sistemului de Garanție-Returnare cu încă 3 luni „Poziția mea pe acest subiect este clară și fermă”

Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre Programul Rabla Local 2!

Ministrul Mediului a spus că un nou program Rabla Local va fi lansat până la sfârșitul anului, iar voucherul pe care îl primește proprietarul la casare rămâne la valoarea de 3.000 de lei.

„Eu cred că o nouă prelungire a programului actual ar fi la fel de ineficientă ca prima prelungire. Am hotărât să dispun colegilor de la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) să deschidă din nou acest program și să se adreseze acelor primării care și-au epuizat numărul de vouchere solicitat inițial, unele le-au epuizat încă din prima zi. Să sperăm că în program (ediția II) se vor înscrie și acele primării care în prima fază nu au fost interesate. Din 3.000 de UAT-uri doar 500 de primării s-au înscris. Nu voi redirecționa acele sume până când nu mă voi asigura că toate cele 3.000 de UAT -uri ar putea să beneficieze de program. Aproximativ 30.000 de dosare sunt depuse, sub o treime. E un lucru bun, un proiect în premieră…vrem să înțelegem ce funcționează bine și ce mai puțin. În această toamnă cred că vom avea o a doua ediție. Să așteptăm terminarea Programului și să facem o evaluare. Cred că valoarea voucherului trebuie să rămână la 3.000 de lei pentru a nu bulversa nici cetățenii, nici primarii și nici AFM-ul”, a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet, potrivit economedia.ro.

Mai mult, Mircea Fechet a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari ai programului Rabla local.

Oficialul a subliniat că din cei 3.000 de lei pe care îi vor primi la casarea autoturismului, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Mediului şi 600 de lei din bugetul Primăriei.

”Ne dorim ca până în anul 2026 să scoatem peste un sfert de milion de rable din circulaţie, adică din maşini mai vechi de 15 ani”, a mai spus  ministrul.

Citește și Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă. Mai mult de 90% dintre deșeurile care ajung în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi de 3 milioane de lei în doar 4 zile