- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă. Mai mult de 90% dintre deșeurile care ajung în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi de 3 milioane de lei în doar 4 zile

05 Aug, 15:39 • Lupu Alexandra
Peste 90 la sută dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic. Garda de Mediu a dat amenzi uriașe.
Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă. Mai mult de 90% dintre deșeurile care ajung în Marea Neagră sunt din plastic. Amenzi de 3 milioane de lei în doar 4 zile

Mircea Fechet trage un semnal de alarmă. Peste 90% dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic. Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 3 milioane de lei, informează ziare.com.

Marea Neagră, plină de deșeuri din plastic

Ministrul Mediului a transmis că inspectorii Gărzii de Mediu au aplicat 93 de amenzi pe litoral, în valoare totală de 3 milioane de lei. Acțiunea desfășurată de Comisariatul General al Gărzii de Mediu a arătat că peste 90% dintre deșeurile care ajung anual în Marea Neagră sunt din plastic, spune Mircea Fechet.

„Motivul principal pentru care m-am aflat ieri pe plaja Modern din Constanţa a fost acela acela de a prezenta rezultatele acţiunii pe care Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a realizat-o săptămâna aceasta”, a scris ministrul pe Facebook.

Vezi și: VIDEO. Situație nemaiîntâlnită! Turiștii s-au înghesuit să prindă o porție de mâncare pe litoralul românesc. „Lumea își punea cu mâna mâncarea în farfurii”

Mircea Fechet a precizat că miliardele de PET-uri fie ajung, în cel mai bun caz, la groapa de gunoi, fie în pădure, în cel mai rău caz. Ministrul Mediului a punctat că vrea să tragă un semnal de alarmă despre prezența plasticului în cursurile de apă din România.

„În contextul miliardelor de PET-uri care ajung în fiecare an în cel mai bun caz la groapa de gunoi, sau şi mai rău, ajung în pădure, în albiile cursurilor de apă, în natură, în general, am vrut să trag un semnal de alarmă despre prezenţa plasticului în cursurile de apă din România”, a spus ministrul.

Marea Neagră
Marea Neagră

Mircea Fechet a transmis că cele mai multe deşeuri care ajung din Marea Neagră sunt din plastic.

„Mai mult de 90% din cantităţile de deşeuri care ajung în fiecare an în Marea Neagră sunt deşeuri din plastic, iar din acest procent, peste 68% înseamnă plasatic de unică folosinţă sau PET”, a precizat Fechet.

Ministrul Mediului a mai anunţat că inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi în valoare de 3 milioane de lei în doar 4 zile.

„Începând de luni, în doar patru zile, comisatii GNM au aplicat 93 de sancţiuni pe litoralul romanesc, cu amenzi însumând 3 milioane de lei”, a adăugat Fechet.

Citește și despre următorul subiect: Amenzi uriașe pe litoralul românesc. Motivul pentru care operatorii economici au fost amendați cu aproape un milion de lei