- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii aduce vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii cărora li se adaugă între 800 și 1.000 de lei la pensii

31 Mar, 10:21 • Fundeanu Madalina
Pensii mai mari cu 1.000 de lei! Ministrul Muncii a anunțat cine sunt pensionarii care vor primi mai mulți bani după recalculare.
Ministrul Muncii aduce vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii cărora li se adaugă între 800 și 1.000 de lei la pensii

Ministrul Muncii a discutat sâmbătă seară despre pensionarii care pot obţine între 800 lei şi 1.000 lei în plus la pensie. Simona Bucura Oprescu a adus veşti bune în special pentru pensionarii care au lucrat ani la rând pe salariul minim pe economie, conform Antena 3 CNN.

Pensii mai mari cu 1.000 de lei

De la data de 1 septembrie 2024 va intra în vigoare noua Lege a pensiilor. Până atunci, însă, autoritățile recalculează veniturile tuturor pensionarilor români. Aceștia ar urma să primească o majorare a pensiei cuprinsă între 1% și 100%.

Criteriile în funcție de care vor fi recalculate pensiile românilor se schimbă foarte mult. Guvernanții declară că, prin intermediul acestei recalculări, vor fi eliminate toate inechitățile din sistem.

„Ştiți că în indemnizația minimă socială sunt peste 1.200.000 de români. În această zonă avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate.

Ei bine, în cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor.”, a anunţat ministrul.

Citește și: Românii care vor primi 1.000 de lei în plus la pensie! Doina Pârcălabu aduce vești bune pentru pensionari

pensionari
pensionari

Doina Pârcălabu, anunț pentru pensionari

Doina Pârcălabu, fostul șef al Casei Naționale de Pensii Publice, a spus la începutul acestei luni că cei mai avantajați vor fi românii cu un stagiu mare de cotizare. Aceștia vor primi puncte de stabilitate, care vor crește considerabil valoarea pensiei.

„Suntem în linie dreaptă, știm ce avem de făcut și cum trebuie făcut astfel încât la 1 septembrie pensionarii să-și primească drepturile legitime după o viață de muncă.

(…) Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege, și anume faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare”, a scris Daniel Baciu, pe pagina de Facebook.

Doina Pârcălabu a explicat care sunt pensiile care se vor dubla.

„Sunt posibile majorările de 90%-100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat.

Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 de lei”, a explicat Doina Pârcălabu pentru sursa citată.

Vezi mai multe știri: Vești bune pentru pensionari! Cine va primi 700 lei. Este vorba despre 1.000.000 de români. Marcel Ciolacu a făcut marele anunț