- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii dă vestea cea mare pentru români: Pensiile recalculate vor fi puse în plată integral de la 1 septembrie 2024

21 Dec, 17:10 • Bumbeneci Diana
Simona Bucura Oprescu a făcut noi declarații pentru aproape 5 milioane de pensionari. Până la 1 septembrie 2024 se vor recalcula integral toate pensiile.
Ministrul Muncii dă vestea cea mare pentru români: Pensiile recalculate vor fi puse în plată integral de la 1 septembrie 2024

Ministrul Muncii

, Simona Bucura Oprescu, a declarat joi, la Antena 3, că este exclusă eșalonarea plății pensiilor rezultate după recalculare și că punerea în plată a noilor pensii se va realiza de la 1 septembrie 2024.

Ministrul Muncii promite recalcularea tuturor pensiilor

„Toate pensiile românilor vor fi recalculate, iar din septembrie vor benficia de acestă recalculare toți românii. Pensiile recalculate vor fin puse în plată integral de la 1 septembrie 2024. Este important ca pensionarii să știe că există bani în buget pentru acest lucru, banii pentru pensii în 2024 sunt prevăzuți în bugetul votat ieri (în Parlament)”, a declarat ministrul.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului după întrunirea cu delegația Băncii Mondiale: 7% din PIB

Simona Bucura Oprescu, despre pensii
Simona Bucura Oprescu, despre pensii

„Nu vom mai avea doi pensionari care au muncit și contribuit la fel dar care primesc pensii diferite. Nu vom mai avea diferențe între pensiile primite de femei și bărbați”, a adăugat Simona Bucura Oprescu.

În 2024 vor exista două majorării ale pensiilor: de la 1 ianuarie se vor actualiza pensiile cu rata inflației, iar din septembrie se va pune în plată recalcularea pensiilor.

Vezi și: Ministrul Finanţelor, anunţ important despre salariile milioanelor de români. Cum arată bugetul pe 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult