- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii face un anunț de ultim moment! Refugiații din Ucraina vor beneficia în continuare de sprijinul României!

17 Oct, 22:10 • Oprea Alina
Ministrul Muncii, Simona Bucura, a făcut anunțul cu privire la refugiații din Ucraina! Aceasta a decarat faptul că România va continua pe această linie, Ucraina beneficiază în continuare de ajutorul României
Ministrul Muncii face un anunț de ultim moment! Refugiații din Ucraina vor beneficia în continuare de sprijinul României!

Pablo Zapata, reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, a discutat cu Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale, despre situația refugiaților din Ucraina.

MMSS a comunicat prin intermediul paginii de Facebook prevederile legale relevante și a măsurilor deja implementate de România cu privire la situația refugiaților din Ucraina, reprezentantul UNHCR apreciind bunele practici implementate de la nivelul Ministerului Muncii și al Solidarității Sociale.

Vezi și: Vești bune pentru Ucraina! Parlamentul European a permis un sprijin de 50 de miliarde de euro pentru ucraineni

Analiză asupra standardelor specifice de evaluare pentru Ucraina

Ministrul Muncii, Simona Bucura, a comunicat faptul că vor efectuate niște analize specifice acestor standarde de evaluare asupra situației din Ucraina.

„Refugiaţii din Ucraina au beneficiat de grijă şi sprijin din partea statului român. Vom continua pe această linie. În urma întâlnirii de astăzi am luat două decizii importante pentru creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni şi pentru protecţia persoanelor şi grupurilor vulnerabile. Astfel, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi iniţiate cursuri de limba română pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a creşte accesabilitatea acestora pe piaţa muncii.

Ucraina
Ucraina

Pe de altă parte, vom face o analiză a standardelor specifice de evaluare şi încadrate în grad de dizabilitate din cele două ţări pentru a compatibiliza sistemele de protecţie pentru persoanele vulnerabile.”, a declarat Ministrul Muncii, conform Bugetul.ro.

Refugiații din Ucraina au beneficiat de loocuri de muncă în România din belșug, atsfel că au fost organizate nouă Burse ale Locurilor de Muncă pentru aceștia. Astfel, sunt 19.000 de refugiați din Ucraina care sunt înregistrați ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă, iar ca și contracte de muncă, sunt încheiate 7.000, conform informațiilor comunicate de ANOFM, potrivit sursei citate.

Vezi și: Delta Dunării se confruntă cu o scădere uriașă a numărului de turiști, cauzată de conflictul din Ucraina. Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării cere compensații