- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, noi precizări despre legea salarizării din România. Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali”

18 Aug, 12:59 • Lupu Alexandra
Simona Bucura Oprescu face precizări despre legea salarizării. Ministrul Muncii se întâlnește în continuare cu partenerii sociali.
Ministrul Muncii, noi precizări despre legea salarizării din România. Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali”

Simona Bucura Oprescu se întâlnește în continuare cu partenerii sociali pentru a întocmi legea salarizării, informează ziare.com. Ministrul Muncii urmărește ca noua reformă să fie cât mai echitabilă.

Simona Bucura Oprescu, precizări despre legea salarizării

Simona Bucura Oprescu continuă seria consultărilor cu partenerii sociali, pentru realizarea unei legi a salarizării cât mai echitabilă. Ministrul Muncii a menționat că s-a întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Carduri sociale 2024. Marcel Ciolacu face noi precizări! Ce se va întâmpla cu ajutorul financiar începând cu anul viitor

„Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă şi sustenabilă. Ieri m-am întâlnit cu reprezentanţii familiei ocupaţionale Justiţie cărora le mulţumesc pentru efort şi schimbul util de idei”, spune ministrul.

Simona Bucura Oprescu a confirmat că își dorește o lege a salarizării care să diminueze cât mai mult posibil discrepanțele generate ani la rând. Ministrul a precizat că statul român are nevoie de norme clare și cât mai aproape de nevoile fiecări familii ocupaționale pentru a face o lege cât mai corectă.

„Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanţele generate ani la rând şi care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii şi resursele financiare necesare. Avem nevoie de norme clare şi cât mai apropiate de nevoile fiecărei familii ocupaţionale pentru a face o lege cât mai corectă şi care să stimuleze competitivitatea şi oamenii care aduc plus-valoare în sistem”, relatează Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu

Ministrul afirmă că doreşte ”ca legea salarizării să fie un act normativ de calitate care să-şi atingă obiectivele umane, profesionale şi instituţionale”.

„Aceasta se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală şi în interiorul familiilor ocupaţionale şi, nu în ultimul rând, pe stimularea performanţei la locul de muncă”, transmite ministrul.

Citește și despre următorul subiect: Salariu de 3500 de lei net pentru vânzător de înghețată pe litoral. Suma nu include procentul din vânzări