- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că există bani pentru pensii: „Da, există bani de pensii!”

30 Nov, 22:33 • Oprea Alina
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut declarații noi cu privire la Noua Lege a Pensiilor. Astfel, aceasta a firmat că există buget pentru pensiile oamenilor, fără alte repercusiuni!
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că există bani pentru pensii: „Da, există bani de pensii!”

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale, a conformat, în decursul serii de joi, în județul Maramureș, că Legea Pensiilor este sustenabilă, iar aceasta a pus focus asupra faptului că „există bani de pensii”.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionarii care au lucrat în grupe speciale. „Acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții”

Ministru Muncii și al Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu – declarații

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment, iar în anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării.

Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (…) Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români.”, a comunicat Simona Bucura-Oprescu într-o conferinţă susţinută în comuna Recea, potrivit Agerpres, conform celor furnizate de Digi24.

Ministrul Muncii a confirmat că există buget pentru pensii
Ministrul Muncii a confirmat că există buget pentru pensii

Mai mult decât atât, aceasta a precizat că nu sunt prevăzute introducerea impozite noi.

„Nu se iau în calcul creşteri de impozite (…), trebuie să ştiţi că este o chestiune care ţine de prioritizarea cheltuielilor publice pe care Guvernul le are. Pe de altă parte, Guvernul vine la pachet cu alte reforme.

Unele dintre acestea ţin de partea de fiscalitate fiindcă este important ca în România să scadă evaziunea fiscală şi să crească colectarea, astfel încât să avem mai mulţi bani la buget, inclusiv pentru a finanţa cheltuielile care ţin de pensiile românilor.”, a adăugat Ministrul, conform sursei citate.

Simona Bucura-Oprescu a adăugat că toate instituţiile publice vor ţine cheltuielile sub control, subliniind, totodată, importanţa continuării investiţiilor străine şi autohtone.

„Sigur, este foarte important ca în România investiţiile să continue, investiţiile atât pe fonduri europene, dar şi pe programe naţionale de dezvoltare. Este foarte important ca banii să circule în economia românească, încât mediul de afaceri să nu aibă de suferit.

Dacă avem un mediu de afaceri sănătos, avem o piaţă a muncii puternică, sigur vom avea de unde şi să dăm salarii mai bune şi de unde să dăm pensii mai bune.”, a concluzionat aceasta, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Vârsta de pensionare 2024. Ministrul Muncii, anunț important pentru români