- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține Noua Lege a Pensiilor: „Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.”

20 Nov, 23:06 • Oprea Alina
După ce Legea Pensiilor a fost adoptată, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a venit cu declarații care au afirmat că această lege este sutenabilă și asigură, cu siguranță, creșterea pensiilor în anul 2024!
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține Noua Lege a Pensiilor: „Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.”

A fost adoptată Legea Pensiilor, iar Premierul României, Marcel Ciolacu, a venit cu declarații care afirmă că este o lege de lungă durată, corectă și predictibilă. De asemenea, mențiunile acestuia au făcut referire și la faptul că pensiile vor fi mărite de două ori: o dată la 1 ianuarie 2024 și o dată în septembrie 2024, după recalculare.

„Legea pensiilor este importantă pentru aproape 4.800.000 de români. Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu Comisia (Europeană) în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070.

Vreau să mulţumesc şi colegilor şi din PSD şi din PNL şi din UDMR. Au înţeles foarte bine momentul şi chiar este o lege foarte bună.Am spus foarte clar: vor fi două creşteri. Este cu 13,8% pentru toată lumea. Ştiţi foarte bine la pensiile speciale că, de fapt, nu cresc, pentru că se merge doar pe contribuţie şi din partea specială va scădea în oglindă suma. Deci, chiar este o lege corectă, predictibilă, sustenabilă şi va fi în aplicare pe o perioadă lungă de timp. Pensiile anul viitor se vor mări de două ori: o dată de la 1 ianuarie cu 13,8 şi, prin recalculare, de la 1 septembrie.”, a comunicat Marcel Ciolacu, potrivit Hotnews.

Ai putea fi interesat și de: Cu cât vor crește pensiile profesorilor în 2024! Câți bani va încasa un fost cadru didactic care acum primește lunar 3.507 lei

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre Legea Pensiilor

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu susține că noua Lege a pensiilor corectează inechitățile și că reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

„Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Noua Lege a Pensiilor a fost adoptată!
Noua Lege a Pensiilor a fost adoptată!

Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”, susține Simona Bucura Oprescu, după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul Legii pensiilor.

Ea susține că adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește! Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Antena3.

Ai puta fi interesat și de: Moment crucial pentru aproape 5 milioane de pensionari. Ultimele amendamente la Legea Pensiilor s-au stabilit