Aflat în vizită oficială la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, ministrul Sănătății a evaluat atât stadiul investițiilor aflate în desfășurare, cât și condițiile din bucătăria unității, potrivit Gândul.
Alexandru Rogobete a subliniat că respectul față de pacient se reflectă în fiecare detaliu.
„Mâncarea este preparată corespunzător, servirea este impecabilă, iar respectul față de pacient se vede în fiecare detaliu. Pentru a mă convinge că am primit exact aceeași mâncare ca pacienții, am vizitat un salon din Secția de Ortopedie și am discutat direct cu bolnavii internați.
M-am convins: Se poate! Acolo unde administrația este implicată și respectul față de pacient este o prioritate, lucrurile funcționează. Din păcate, știu că în alte spitale nu este la fel”, spune Alexandru Rogobete într-o postare pe Facebook.
Te-ar mai putea interesa: Rogobete scutură praful de pe spitale. Secțiile goale din spitale vor fi reorganizate după un deceniu de stagnare
Ministrul Sănătății spune că va mai face astfel de vizite în mai multe spitale din țară.
„O sǎ ajung cu siguranțǎ și în spitale unde lucrurile nu aratǎ ca aici și vǎ promit cǎ atât eu, cât și managerul vom avea parte de aceeași masǎ! Respectul pentru pacient nu înseamnă doar tratament medical, ci și grijă pentru fiecare aspect al internării, inclusiv hrana oferită. Este un minim gest de decență și normalitate, pe care îl consider esențial. Încrederea ne face bine”, adaugă ministrul.
Te-ar mai putea interesa: Concediile medicale, sub lupă. Ministerul Sănătății investighează posibile abuzuri sistemice: Nu mai accept să plătim vacanțe inventate