- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor anunță aprobarea unui nou memorandum în Guvern legat de CFR! Acestea ar fi soluția ca grevele să fie evitate!

24 Nov, 20:26 • Oprea Alina
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, caută soluții pentru grevele ce se desfășoară, astfel că a anunțat aprobarea unui nou memorandum în Guvern, în decursul săptămânii viitoare!
Ministrul Transporturilor anunță aprobarea unui nou memorandum în Guvern legat de CFR! Acestea ar fi soluția ca grevele să fie evitate!

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat că în decursul săptămânii viitoare va fi aprobat în Guvern un memorandum legat de CFR. Astfel, greva anunțată de sindicaliștii de la calea ferată va fi evitată, iar documente similare ar urma să vizeze Metrorex, dar și Tarom, unde au fost, de asemenea, anunțate proteste.

Ai putea fi interesat și de: Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii continuă! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, caută soluții!

Săptămâna viitoare va fi aprobat un nou memorandum!

Într-o conferință de presă, care a fost susținută vineri, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat dacă luni va fi sau nu va fi grevă pe căile ferate după ce Federația Mișcare Comercial Vagoane anunțase acest lucru și dacă mai negociază cu sindicaliștii.

„Mai e mult până luni. Eu vă spun că miercuri, probabil că miercuri va fi o şedinţă de Guvern, în care, cum e şi normal, vom promova noi, ca minister, un memorandum legat nu doar de CFR, ci şi de metrou şi nu doar, mai sunt şi pe alte companii, care să ajute la semnarea acelui CCM de care spune sindicatul, şi care e absolut necesar, că nu e o chestiune care să fie inventată de sindicat.

Eu sunt convins că pe parcursul zilei de astăzi o să vină şi un comunicat şi din partea sindicatelor astfel încât până miercuri să existe un buffer, o anumită zonă de linişte, dacă pot să o numesc aşa, urmând ca miercuri, guvernul să decidă dacă aprobă sau nu, în mod sigur va aproba dacă vom reuşi să parcurgem tot circuitul de semnături, acest memorandum.”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit celor de la news.ro.

De asemenea, Grindeanu a precizat că este un al doilea memorandum după ce săptămâna trecută a fost aprobat în Guvern unul legat de tichetele de masă și de ajutoarele sociale.

Va fi aprobat un nou memorandum!
Va fi aprobat un nou memorandum!

“În urmă cu o săptămână în guvern am aprobat un prim memorandum legat de tichetele de masă şi de ajutoarele sociale, pentru CFR, Metrorex, CFR însemând toate companiile din zona CFR plus Metrorex. Ăsta este un al doilea memorandum. Cel cu tichetele de masă a intrat în guvern săptămâna trecută şi e aprobat”, a adăugat Grindeanu, conform sursei citate.

Ministrul Transporturilor a mai fost întrebat ce alte companii mai sunt vizate de acest memorandum.

„De exemplu, o să promovez un memorandum legat de Tarom, pentru că Taromul este pe piaţă liberă, e o concurenţă, aici nu poţi să ai îngrădiri de tipul companiilor sau instituţiilor de stat.

Şi e normal să fie exceptate toate acestea, dar vor fi exceptate, fie că vorbim de CFR, metrou sau Tarom, companii aflate pe pierdere, vor fi exceptate dacă, până la sfârşitul anului 2024, se obligă să ia decizii de eficientizare în interiorul companiilor, de eficientizare a activităţilor, că vorbim de Tarom sau ca vorbim de CFR. Doar în forma asta se vor aproba aceste memorandumuri.”, a concluzionat Ministrul Transporturilor, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Noua Lege a pensiilor îi scoate pe mineri în stradă. Lider de sindicat, protest în semn de solidaritate: „Vor să rașcheteze toate bonusurile pentru condiții grele și nocive”