- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii continuă! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, caută soluții!

21 Nov, 23:14 • Oprea Alina
Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, caută soluții! Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii nu au încetat, astfel că acesta a declarat căutarea unor soluții viabile pentru a înceta această problematică!
Protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii continuă! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, caută soluții!

Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a transmis, în cursul zilei de marți, într-un comunicat de presă, referitor la protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii, că împreună cu conducerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, caută soluții care sunt viabile pentru a putea rezolva aceste nemulțumiri.

„Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice anunță că înțelege pe deplin nemulțumirile personalului din casele teritoriale de pensii legate de inadecvarea veniturilor raportat la volumul și complexitatea muncii acestora, având în vedere importanța și rolul esențial al acestui corp profesional bine pregătit și dedicat beneficiarilor săi.”, se arată într-un comunicat, conform bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Noi detalii despre pensiile românilor. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: „De acum, pensiile urmează să se majoreze în fiecare an în ianuarie”

Daniel Baciu, declarații puternice!

Daniel Baciu a precizat foarte clar faptul că sunt recunoscute eforturile susținute ale funcționarilor pentru implementarea unui număr mare de acte normative. În acest caz, facem referire la actele normative specifice domeniului și pentru asigurarea unui act administrativ de calitate, adaptat nevoilor publicului țintă.

Daniel Baciu despre protestele funcționarilor caselor teritoriale de pensii!
Daniel Baciu despre protestele funcționarilor caselor teritoriale de pensii!

„Având în vedere cele de mai sus, dorim să precizăm că, împreună cu conducerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, căutăm soluții viabile pentru rezolvarea acestor nemulțumiri, astfel încât întreg personalul sistemului public de pensii să se simtă apreciat la adevărata sa valoare”, a transmis sursa citată, conform sursei.

Un exemplu al unui protest este cel din Vaslui.

„Avand în vedere ca munca salariaților din cadrul caselor de pensii este una complexă, care presupune un înalt grad de responsabilitate, un consum mare de efort, de resurse intelectuale și psihice, considerăm că nu se justifica ca nivelul salarizării să fie sub nivelul de remunerare a muncii salariaților structurii centrale, din cadrul CNPP; mai mult acest lucru este discriminatoriu deoarece în cadrul altor instituții sau autorități (ANAF, Consilii Judetene, CNAS, etc) salarizarea personalului din structurile teritoriale se face prin asimilare cu cele de la nivel central.”, au comunicat reprezentanții salariaților de la Casa Județeană de Pensii Vaslui, care își continuă protestul, conform monitoruldevaslui.ro.

Ai putea fi interesat și de: PNRR a fost modificat și aprobat de Comisia Europeană! Plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii a fost eliminat!