- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: 53 de instituții vor dispărea

30 Oct, 12:47 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu anunță comasarea mai multor instituții. Acestea vor dispărea conform ultimelor măsuri fiscale luate de Guvern în actuala criză economică din România.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: 53 de instituții vor dispărea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat oficial că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea. Unele dintre ele, precum spitalele din subordinea ministerului, vor fi transferate la alte instituții, a mai spus el. Grindeanu a explicat într-o declarație de presă că spitalele vor fi transferate fie la Ministerul Sănătății, fie la autoritățile locale, fie către universitățile de medicină.

În ceea ce privește comasările, el a dat exemplul instituțiilor control sau certificări din domeniile naval și feroviar, spunând că ”trebuie să fie una singură”.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Vezi și: Ministrul Energiei, anunț pentru milioane de români care plătesc facturi. „Problema este că, din păcate, statul român n-a plătit întotdeauna la timp furnizorii”

O să aud din partea multora că nu respectăm diverse directive europene. Ba le respectăm. O să respectăm întocmai cadrul normativ. Ținta e ca jumătate din aceste instituții să fie comasate sau transferate, cum e cazul spitalelor”, a spus Grindeanu.

Reiterăm faptul că legea privind măsurile fiscal-bugetare, ce are ca scop reducerea deficitului bugetar, prevede și dispariția unor instituții de stat prin comasare. Comasarea unor instituții nu duce neapărat la concedieri, dar un rezultat vizat este scăderea numărului de funcții de conducere.

Vezi și: Un prim tronson al autostrăzii dintre Pitești și Curtea de Argeș va fi gata în curând! Sorin Grindeanu: „Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult