- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un prim tronson al autostrăzii dintre Pitești și Curtea de Argeș va fi gata în curând! Sorin Grindeanu: „Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută”

30 Oct, 11:36 • Bumbeneci Diana
Un lot important din autostrada Pitești-Curtea de Argeș ar putea fi terminat mai rapid. Ministrul Sorin Grindeanu a făcut anunțul.
Un prim tronson al autostrăzii dintre Pitești și Curtea de Argeș va fi gata în curând! Sorin Grindeanu: „Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este de părere că un prim tronson al autostrăzii dintre Pitești și Curtea de Argeș ar putea fi finalizat anul viitor, ca urmare a progresului înregistrat deja pe șantier. Deși termenul de finalizare este 2025, lucrările ar putea fi gata mai rapid.

Lucrurile înaintează foarte bine, sunt undeva pe la 55% ca progres. Au mers în acest an foarte bine, ceea ce ne face optimiști pentru anul viitor că ar putea termina, dacă nu tot, măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri„, a declarat Grindeanu la Curtea de Argeș.

Mai poți citi: Sorin Grindeanu dă de pământ cu Dominic Fritz din cauza proiectelor distruse în Timișoara. „Nu vrei să faci ce te-ai angajat în urmă cu un an pe protocolul ăla, să te ţii, că altfel ne ţin loc cu investiţiile?”

El a precizat că primul tronson care ar putea fi dat în folosință este cel dintre localitățile Bascov și Mănicești.

„Sper să mențină această companie ritmul pe care l-au avut anul acesta și anul viitor. Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Pitești-Curtea de Argeș”, a spus ministrul Transporturilor.

https://www.youtube.com/watch?v=cVt-pNe_Q3Q&ab_channel=ConstantinMateescu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au efectuat luni o vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, Secțiunea 4 dintre Tigveni și Curtea de Argeș.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Până în prezent, a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

Vezi și: Un nou tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș prinde contur. Sorin Grindeanu: „Valoarea contractului este de 1,54 miliarde de lei fără TVA”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult