- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce vești incredibile. Contractul pentru ultimul lot de pe Autostrada A7 poate fi semnat!

07 Nov, 13:45 • Oprea Alina
Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, aduce informații noi cu privire la demersurile lucrărilor de pe Autostrada A7! Contractul pentru ultimul lot al autostrăzii poate fi semnat!
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce vești incredibile. Contractul pentru ultimul lot de pe Autostrada A7 poate fi semnat!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vine cu anunțul momentului. Este cunoscut faptul că ultimul lot de pe Autostrada A7 nu avea câștigător, respectiv bucata Pietroasele și Municipiul Buzău, însă contractul poate fi semnat acum. Investiția este în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar directorul CNAIR, Cristian Pistol, afrmă că sunt șanse foarte mari ca până la sfârșitul anului 2025 românii să poată circula pe autostradă dela Ploiești la Pașcani.

„Vești bune pentru ultimul Lot din Autostrada A7 care nu avea câștigător! Contractul pentru construcția ultimului Lotul dintre Pietroasele și Municipiul Buzău poate fi semnat! Până ieri nu au fost depuse contestații, de aceea, astăzi, CNAIR a solicitat Asocierii de constructori turci toate documentele necesare semnării contractului pentru execuția lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău.”, a anunțat Ministrul Transporturilor, potrivit profit.ro.

Vezi mai multe despre: Sorin Grindeanu, despre cele 15 spitale ale Ministerului Transporturilor. „N-a spus nimeni că desfiinţează spitale”

Sorin Grindeanu, despre ultimul lot de pe Autostrada A7!

Acest lot are o valoare aproximativă de 1,09 miliarde de lei, fără TVA, după cum a menționat și Sorin Grindeanu și acesta urmează a fi construit în 20 de luni, finanțarea lucrărilor urmând a fi făcută prin PNRR, conform News.ro.

„Licitația pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău (secțiune a A7) a fost lansată în data de 26.05.2021. Până la desemnarea definitivă a câștigătorului, rezultatul licitației a fost contestat de 3 ori.”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Sorin Grindeanu, despre ultimul lot A7

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a venit cu declarații incredibile! Acesta a precizat că au fost demarate procedurile administrative pentru semnarea ultimului lot al Autostrăzii A7.

„Acum pot spune că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani, 320km! (…) Constructorii turci au la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția celor 13,9 km dintre Pietroasele și Municipiul Buzău.”, a comunicat Cristian Pistol, potrivit celei citate.

Lotul 1, Dumbrava – Mizil (21 km), dipsune de o avansare a lucrărilor și au ajuns la u stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2, Mizil – Pietroasele (28,35 km.), la 29,5%.

„Ambele loturi trebuie finalizate și deschise circulației până la finalul anului 2024. De asemenea, constructorul român care construiește autostrada de la Buzău la Pașcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în șantiere, astfel încât poatw să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025.”, a concluzionat directorul CNAIR, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe despre: Vești formidabile pentru Sorin Grindeanu! Ministerul Transporturilor va beneficia de 91% din banii de investiții