- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, despre cele 15 spitale ale Ministerului Transporturilor. „N-a spus nimeni că desfiinţează spitale”

06 Nov, 17:02 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu anunță noi detalii cu privire la spitalele aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Oficialul nu confirmă desființarea instituțiilor.
Sorin Grindeanu, despre cele 15 spitale ale Ministerului Transporturilor. „N-a spus nimeni că desfiinţează spitale”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că cele 15 spitale rămase în coordonarea Ministerului Transporturilor dinainte de ’89 nu vor fi desființate, ci vor fi transferate la autoritățile locale sau la Ministerul Sănătății.

Sorin Grindeanu, despre cele 15 spitale

Sorin Grindeanu, despre cele 15 spitale ale Ministerului Transporturilor: „N-a spus nimeni că le desfiinţează”

„Aşa cum ştiţi, în coordonarea Ministerului Transporturilor se află 15 spitale. Au rămas în coordonarea Ministerului Transporturilor dinainte de ’89. Eu sunt ministrul Transporturilor, nu sunt ministrul Sănătății. Ministrul Sănătății e Rafila”, a spus ministrul Grindeanu.

„N-a spus nimeni că desfiinţează spitale, aşa cum am văzut unele ştiri. Nimeni nu a spus acest lucru, ci că vor fi transferate, după caz, la autorităţi locale, că e vorba de o asociere între cele două, că e vorba de universităţi sau că e vorba, cum e la Bucureşti, de alt minister, Ministerul Apărării”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Vezi și: Meteo 6-12 noiembrie. ANM anunță unde vor fi 2 grade Celsius. Se schimbă vremea

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să ajungă cât mai rapid la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la Universitățile de Medicină, spunea acum câteva zile Sorin Grindeanu: „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”.

„În acest moment, e în lucru o reorganizare. Sunt 53 de instituții aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat și de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituții din subordinea ministerului. Și vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm primului ministru această reducere pe care o facem.

Să știți că voi continua – și mulțumesc sprijinului dat de către vicepremierul Marian Neacșu – să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate: ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la Universitățile de Medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, afirma Sorin Grindeanu.

Poți citi și: Casele de Pensii s-au închis! Angajații din toată țara protestează azi. „Ne cerem scuze pentru situația creată beneficiarilor. Luptăm pentru drepturile noastre legale”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult