- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță deschiderea Autostrăzii A0! Lotul 2 este aproape finalizat: „Suntem la 95% progres.”

15 Nov, 16:18 • Oprea Alina
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost în vizită pentru lucrările de pe Autostrada A0. Lotul 2 este aproape finalizat, iar acesta a comuicat posibila perioadă când se va da startul circulației întregii autostrăzi!
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță deschiderea Autostrăzii A0! Lotul 2 este aproape finalizat: „Suntem la 95% progres.”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a declarat, în cursul zilei de miercuri, că lotul 2 de pe Autostrada A0 Sud este aproape gata. Această declarație a fost realizată după vizita la lucrările de pe Autostradă, astfel că acestea se află la un prag de 95% progres și are toate asigurările din partea constructorului, ca pe lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călărași, să se termine în acest an.

Vezi mai multe despre: Cu câți kilometri de autostradă ar putea începe România anul 2024! Lista inaugurărilor care vor avea loc la finalul acestui an

Sorin Grindeanu confirmă că Lotul 2 este aproape finalizat!

Ministrul Transporturilor a făcut declarații cu privire la vizita de pe Autostrada A0. Sorin Grindeanu, șeful CNAIR și Președintele CJ Ilfov au verificat lucrările de pe loturile 2 și 3.

„Lotul doi este aproape finalizat, suntem la 95% progres, poate chiar mai bine. În schimb, mi-aş dori şi am toate asigurările din partea constructorului, ca pe lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călăraşi, să se termine tot în acest an pentru a face o legătură de aici la DN4 şi să folosească inclusiv 7 kilometri în plus din lotul 3. Există şanse ca şi acei 7 kilometri din Lotul 3 să poată fi daţi în circulaţie anul acesta.”, a comunicat Ministrul Transporturilor, potrivit Ziare.com.

Sorin Grindeanu în vizită la lucrările de pe Autostrada A0
Sorin Grindeanu în vizită la lucrările de pe Autostrada A0

Mai mult decât atât, acesta a menționat că speră ca până la sfârșitu anului viitor loturile 2 și 3 să fie finalizate.

„Am avut discuţii şi cu cei de pe lotul 3, compania grecească, eu sper ca în perioada următoate mobilizarea şi în ceea ce îi priveşte să fie mai bună astfel încât în mai, iunie 2024 să fie unul atins şi să dăm în circulaţie A0 Sud, toate cele trei.”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Despre lotul 3, ministrul a psus că termenul de finalizare pentru companie este 2024, şi deocamdată nu se află în întârziere.

„Pe mine mă interesează să păstreze ceea ce se scrie în contract şi anume ca pe acest lot 3 să se termine lucrările undeva la începutul verii anului viitor, astfel încât, aşa cum am spus, toată varianta sudică de la A 1 până la A2 să fie terminată şi să se meargă spre mare fără să se intre în Bucureşti folosind autostrada.”, a comunicat Sorin Grindeanu, conform sursei citate.

Totodată, Ministrul Transporturilor a comunicat că se va duce în vizită cu colegii săi de la CNAIR pentru a verifica lotul 2 Nord.

„Sunt aproximativ 20 km pe care eu cred că vom începe procedurile de recepţie undeva la începutul săptămânii viitoare, deci şi acolo vom da în circulaţie un lot important, care va face legătura deocamdată între DN1 şi A3 adică autostrada spre Ploieşti, urmând ca acea bucată care lipseşte, datorită unor greşeli din punctul meu de vedere făcute în trecut când s-au făcut lotizăriile, să reuşim cu cei care au în lucru deja lotul 3 să o terminăm undeva în viitor să putem să facem legătura şi de la A3 la DN 2. Asta este o lucrare de asemenea importantă.”, conform sursei citate anterior.

Nu în ultimul rând, Grindeanu a anunțat și când va fi Autostrada finalizată.

„A0 Sud la jumătatea anului viitor, asta este un lucru cât se poate de clar. (..) Suntem în faza în care toate cele 4 loturi au contract, lotul 2 deja îl recepţionăm, pe celelalte se va intra în execuţie.”, a concluzionat Sorin Grindeanu, conform sursei citate.

Vezi mai multe despre: Autostrada Transilvaniei aduce proiecte istorice în infrastructură. CNAIR va aproba construirea unui drum pentru legătura orașului Șimleul Silvaniei la A 3