- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, propune extinderea navigării pe Canalul Sulina: „Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina.”

03 Oct, 15:04 • Oprea Alina
Ministrul Sorin Grindeanu s-a gândit la posibilitatea ca extinderea Canalului Sulina să fie posibilă. Contactul dintre ucrainieni și români este unul ermanent din punct de vedere al navigării, însă acum navigarea este doar pe timp de zi.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, propune extinderea navigării pe Canalul Sulina: „Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina.”

Ministrul Sorin Grindeanu dorește ca extinderea Canalului Sulina să aibă loc datorită contactului permanent pe care îl menținem, ca popor, cu ucrainienii. Acesta își dorește ca navele ucrainiene să poată transporta grânele 24 de ore din 24 de ore.

”S-au întâmplat bombardamente la graniţa comună, pe canalul comun Chilia. Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina. 70 la sută din ceea ce tranzitează sau ceea ce exportă Ucraina pe zona de grâne, se întâmplă prin România. Chiar mai mult de 2,5 milioane de tone tranzitează lunar România, ca să fie exportate. În toate discuţiile pe care le-am avut şi cu americanii şi cu ucrainenii la Galaţi, şi cu Comisia Europeană am ajuns la concluzia că putem să ajungem la 4 milioane prin câteva măsuri  pe care sunt convins că le putem implementa în perioada următoare. Unele dintre ele, proiecte europene şi vă dau un exemplu, navigabilitatea pe Sulina 24 de ore din 24. Astăzi se navighează doar pe lumină, pe durata zilei. Acest proiect se va finaliza într-olună şi va duce la o ridicare a acestei capacităţi. Navigabilitate 24 de ore din 24 va însemna un număr mult mai mare de nave”, a declarat Sorin Grindeanu pentru Digi24, conform celor de la Economedia.ro.

Află mai multe despre: Sorin Grindeanu anunță un pas important pentru Autostrada Unirii. Ministrul Transporturilor confirmă un lot important din A8. „Aici lucrurile sunt închise“

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Ministrul Sorin Grindeanu, despre pericole

Chestionat cu privire la posibilele amenințări legate de interferențele GPS în navigația navelor, ministrul Transporturilor a menționat că au fost evitate anumite situații critice, care ar fi putut avea consecințe tragice, dar a subliniat că există o zonă de incertitudine în care pot apărea evenimente neprevăzute.

„Sunt instituţii, la noi e Autoritatea Navală Română care e în contact cu fiecare navă de acets tip, dar sunt şi alte instituţii care nu au legătură cu activitatea navală. Am încredere, până acum au fost nişte profesionişti, nu doar cei care au gestionat lucrurile din parea Ministerului Transporturilor, ci şi alte instituţii,şi au fost evitate tot felul de situaţii care puteau să se  transforme în tragedii. Au fost, e zonă de conflict, gândiţi-vă că s-au bombardat peste Dunăre. Am fost de acord ca în acea zonă, pe malul românesc să poată fi parcate, nu ştiu dacă e termenul potrivit, toate navele care nu au loc să inrreîn Reni sau Ismail. Dacă ar aştepta pe malul celălalt ar fi în pericol.”, declară Sorin Grindeanu, conform Economedia.ro.

Află mai multe despre: România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu