- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu

12 Sep, 14:01 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu anunță un nou moment important în istoria infrastructurii din România. Țara noastră atinge borna de 1000 de km.
România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu confirmă că România va atinge borna de 1.000 de kilometri de autostradă. Acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare.

România atinge borna de 1000 de km de autostradă

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că săptămâna viitoare România va atinge borna de 1.000 de kilometri de autostradă.

Sorin Grindeanu: „Săptămâna viitoare atingem borna de 1.000 de kilometri de autostradă”

Întrebat marți câți kilometri de autostradă vor fi dați în folosință până la sfârșitul anului, Grindeanu a răspuns: „Până la finalul anului viitor, minimum 250”.

Sorin Grindeanu, despre Autostrada Transilvania
Sorin Grindeanu, despre Autostrada Transilvania

Vezi și: Incredibil! România va avea 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Sorin Grindeanu anunță când vor fi gata aceste drumuri

Oficialul a mai explicat și că săptămâna viitoarea va fi atinsă borna de 1.000 de kilometri de autostradă.

„Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de kilometri pentru că se dă în circulație lotul de la Nușfalău la Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvaniei și se atinge acea bornă”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV, și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș 2. Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

Vezi și: Din cauza neaderării la Schengen, România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor. „Impactul pe neintrarea noastră în Schengen este la 2% din PIB”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult