- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o ciorbă de burtă la restaurantul lui Mircea Dinescu. Este cea mai scumpă ciorbă din meniu

27 Oct, 16:09 • sergiu.mircea
Mircea Dinescu nu este doar un poet talentat. De-a lungul anilor, a demonstrat în repetate rânduri că este foarte priceput la gastronomie. Și într-o evoluție firească, poetul nu s-a limitat doar a găti în propri bucătărie și la televizor, ci și-a deschis și un restaurant.
Cât costă o ciorbă de burtă la restaurantul lui Mircea Dinescu. Este cea mai scumpă ciorbă din meniu

Restaurantul fondat de Mircea Dinescu se numește „Lacrimi și Sfinți”, iar specificul său îl reprezintă bucatele tradiționale românești sau reinterpretate. Ca în orice restaurant care se respectă, din meniu nu avea cum să lipsească delicioasa ciorbă de burtă.

Cât costă o ciorbă de burtă la restaurantul lui Mircea Dinescu

Această specialitate este cea mai scumpă ciorbă din meniu. Pentru o porție de ciorba de burtă de vițel de 500 g trebuie să scoți din buzunar 41 de lei. Preparatul, însă, își merită până la ultimul bănuț. Aceasta este fiartă la foc scăzut cu parfumuri orientale și lămâie verde. De asemenea, la această ciorbă se mai adaugă și smântâna.

Citeste si Simbolurile Brașovului prind din nou viață, Telecabina Tâmpa și Restaurantul Panoramic se redeschid

Alte sortimente de ciorbe sunt ciorba de pește consistentă, de 650 de grame porția, care costă 39 de lei. Aceasta conține crap de Dunăre, somon de Deltă și biban de apă stătătoare cu usturoi, lângă care se mai adaugă și mămăligă.

Tot 39 de lei costă și celebra ciorbă de potroace, acrită cu borș și aromatizată cu leuștean, potrivit cancan.ro
Mircea Dinescu

Mircea Dinescu, un patron implicat

Poetul nu are doar statutul de patron al restaurantului. El este foarte implicat în procesul de preparare a mâncărurilor servite clienților. Dinescu merge în piață să procure din ingrediente, lucrează la rețete, interacționează cu oaspeții.
Ideea acestui restaurant a fost reconstituirea unor rețete vechi (uneori și de 100 de ani), reinterpretarea unor “arome pierdute”, utilizarea de ingrediente locale, organice, carne și pește din ferme sau captură mică. Amenajare interioară cu accent pe elemente recuperate: lemn vechi, ferestre vechi din case abandonate, elemente de decor artizanale, vase realizate de artiști locali.
Restaurantul este amplasat în Centrul Vechi, pe Strada Șepcari 16.
Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
BEC cere ștergerea clipului filmat la Cotroceni cu Drulă, Nicușor Dan și Voiculescu: Material „cu caracter electoral ilegal”
BEC cere ștergerea clipului filmat la Cotroceni cu Drulă, Nicușor Dan și Voiculescu: Material „cu ...
Aproape 1.000 de angajaţi concediaţi după ce încă o fabrică din România se închide. Noi investitori ar putea revitaliza zona
Aproape 1.000 de angajaţi concediaţi după ce încă o fabrică din România se închide. Noi investitori ...
Guvernul a majorat valoarea nominală a tichetelor de masă. De când vor încasa angajaţii români mai mulţi bani
Guvernul a majorat valoarea nominală a tichetelor de masă. De când vor încasa angajaţii români ...
Daniel Băluță promite transparență, dar după alegeri: „Voi prezenta toate documentele despre averea familiei mele”
Daniel Băluță promite transparență, dar după alegeri: „Voi prezenta toate documentele despre ...
Drone militare neidentificate au vizat avionul Volodimir Zelenski înainte de aterizare la Dublin
Drone militare neidentificate au vizat avionul Volodimir Zelenski înainte de aterizare la Dublin
Vaticanul menține interdicția pentru diaconatul feminin, dar studiile continuă
Vaticanul menține interdicția pentru diaconatul feminin, dar studiile continuă
Tanczos Barna cere prudență: Sistemul Garanție-Returnare trebuie mai întâi să se stabilizeze
Tanczos Barna cere prudență: Sistemul Garanție-Returnare trebuie mai întâi să se stabilizeze
Apele Române: Distribuția apei în Prahova va începe doar după confirmarea analizelor DSP
Apele Române: Distribuția apei în Prahova va începe doar după confirmarea analizelor DSP
Avocatul Poporului cere reguli clare pentru pensiile românilor care au muncit în străinătatepensii
Avocatul Poporului cere reguli clare pentru pensiile românilor care au muncit în străinătatepensii
New York Times dă în judecată Pentagonul după retragerea acreditărilor și noile reguli restrictive pentru presă
New York Times dă în judecată Pentagonul după retragerea acreditărilor și noile reguli restrictive ...
Federica Mogherini demisionează de la conducerea Colegiului Europei după deschiderea unei anchete EPPO pentru fraudă
Federica Mogherini demisionează de la conducerea Colegiului Europei după deschiderea unei anchete EPPO ...
ONG-urile boicotează consultările ICCJ. Dialog selectiv și cu pensiile speciale ascunse sub preș
ONG-urile boicotează consultările ICCJ. Dialog selectiv și cu pensiile speciale ascunse sub preș
Dominic Fritz acuză PSD că politizează criza de la Paltinu: „Instituțiile au fost conduse de pile și amante”
Dominic Fritz acuză PSD că politizează criza de la Paltinu: „Instituțiile au fost conduse de pile ...
Poșta Română vrea să renunțe la livrarea pensiilor. „E o povară, nu un business sustenabil”
Poșta Română vrea să renunțe la livrarea pensiilor. „E o povară, nu un business sustenabil”
Scandal în Senat pe tema crizei de apă. Ședință transformată în duel politic între PSD și USR
Scandal în Senat pe tema crizei de apă. Ședință transformată în duel politic între PSD și USR
Ucraina-Rusia: Vladimir Putin afirmă că unele propuneri din planul american de a pune capăt războiului din Ucraina sunt inacceptabile pentru Kremlin
Ucraina-Rusia: Vladimir Putin afirmă că unele propuneri din planul american de a pune capăt războiului ...
România va avea 100.000 de acceleratoare AI la Cernavodă și Doicești. Guvernul a aprobat ca Ministerul Energiei să devină coordonator principal al proiectului de 5 miliarde de euro
România va avea 100.000 de acceleratoare AI la Cernavodă și Doicești. Guvernul a aprobat ca Ministerul ...
Un livrator de mâncare a rămas fără loc de muncă după ce și-a tuns barba
Un livrator de mâncare a rămas fără loc de muncă după ce și-a tuns barba