- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mită de peste 90.000 euro pentru angajarea în spital. Cine este femeia prinsă în flagrant de DNA

07 Feb, 12:59 • Stefan Simion
Caz revoltător în România! O femeie a cerut peste 90.000 de euro mită persoanelor care voiau să se angajeze în două din cele mai mari spitale.
Mită de peste 90.000 euro pentru angajarea în spital. Cine este femeia prinsă în flagrant de DNA

O femeie a fost reținută după ce a fost prinsă în flagrant de DNA. Aceasta cerea peste 90.000 de euro mită persoanelor care voiau să-și asigure un post în două dintre cele mai mari spitale din România, conform Ziare.com.

Afacerile acesteia au fost descoperite în momentul în care a solicitat suma de 5.000 euro unei persoane, pentru a-i asigura postul de asistent medical în interiorul unui spital din Arad. Inculpata a fost reținută 24 de ore, urmând să fie chemată la Tribunalul Timiș. Pe numele ei a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, pentru efectuarea a opt infracțiuni de trafic de influență.

Procurorii au constatat că femeia în cauză a solicitat suma totală de 94.500 euro, lăsându-l pe respectivul om să creadă că ea are suficiente relații în cadrul Consiliului Județean Arad, în așa fel încât să-l ajute să se angajeze pe postul de contabil.

Mai mult de atât, inculpata i-a promis că inclusiv rudele și prietenii acestuia vor putea beneficia de aceste servicii, fie în cadrul unor spitale, fie în Penitenciarul din Arad. Femeia a asigurat obținerea a două finanțări din fondurile europene pentru toată familia acestui martor. Inculpata a încasat 64.500 euro pentru promisiunile făcute.

mită
mită

Vezi și: Șpaga dată în spitale o problemă de mentalitate în România. Alexandru Rafila: „Cred că e la fel ca un drog la care nu poţi să renunţi. Ține mai degrabă de o anumită obişnuinţă de care oamenii nu se pot detaşa”

SCJU Arad reacționează

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad a reacționat în fața acestei situații. Florina Ionescu a declarat că nu au avut loc verificări de la DNA în cadrul spitalului, și de asemenea, a menționat că posturile scoase la concurs sunt pe perioadă determinată. Ocuparea lor presupune încheierea unui contract.

„Ultimele angajări de asistenţi medicali, pe perioada nedeterminată, s-au efectuat în luna august 2022″ sunt informațiile oferite de managerul de la SCJU.

Cine este femeia care a luat mită de peste 90.000 de euro

Femeia care a cerut sume incredibile de bani pentru a facilita angajarea persoanelor interesate și care a fost prinsă în flagrant de DNA este o fostă angajată a primăriei din Arad. Instituția s-a autosesizat în fața acestei situații, declarând public că persoana în cauză și-a dat demisia încă din anul 2019.

„Primăria municipiului Arad face precizarea că persoana în cauză nu mai este angajată a instituţiei noastre din anul 2019, când a demisionat din funcţia de consilier în cadru unui serviciu pe care o deţinea”este declarația purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad.

Citește și: Bonusuri primite ilegal, restituite de o anumită categorie de angajaţi la decizia ANAF

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult