- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bonusuri primite ilegal, restituite de o anumită categorie de angajaţi la decizia ANAF

17 Jan, 16:15 • Stefan Simion
Mai mulţi salariaţi care ocupă funcţii de conducere în Complexul Energetic Oltenia trebuie să înapoieze aproximativ 1,5 milioane de lei, bani primiți sub formă de bonusuri de performanţă, printr-o decizie a ANAF.
Bonusuri primite ilegal, restituite de o anumită categorie de angajaţi la decizia ANAF

Bonusuri în valoare de aproape 1,5 milioane lei vor trebui să returneze mai mulţi sefi de la CE Oltenia, în urma unei decizii a Fiscului. Mai exact, este vorba de 13 angajați din cadrul CE Oltenia, care în 2017 au câștigat împreună această sumă uriaşă.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia, companie de stat, este falimentară, iar ANAF vrea să recupereze banii care i se cuvin statului.

Primele au fost oferite doar șefilor, în timp ce minerii care lucrează în condiții improprii, primesc salarii mizere, relatează digi24.ro. În ultimii ani, minerii au tot protestat ca să le atragă atenţia guvernanţilor asupra condiţiilor în care-şi desfăşoară activitatea şi asupra salariilor extrem de mici.

Bonusuri primite ilegal, restituite de mai mulţi sefi de la CE Oltenia la decizia ANAF

În urma unui control al ANAF în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inspectorii au stabilit faptul că cei 13 şefi trebuie să înapoieze aproximativ 1,5 milioane de lei.

Ovidiu Bălăcescu era membru al comitetului director la acea vreme. La acel moment a primit cel mai mare bonus care s-a acordat la CE Oltenia, de peste 288 de mii de lei. Acesta nu a putut specifica, însă, care au fost acele performanţe pentru care a fost remunerat în plus.

Citeste si ANRE verifică facturile emise de un furnizor de energie pentru doar jumătate de lună. Peste 3 milioane de români afectaţi

Indicatorii sunt consemnați în procesul verbal. Dumneavoastră acum îmi cereți să vă spun indicatorii care au fost negociați atunci? Sunt indicatori pe parte de producție, pe parte de management, sunt indicatori care sunt consemnați și negociați în procesul verbal”, a spus Ovidiu Bălăcescu pentru sursa citată.

În aceeaşi situaţie este şi Luminița Popescu, tot un fost membru al comitetului director, care a beneficiat de peste 179 de mii de lei cu titlu de primă, dar şi Constantin Bălășoiu. Niciunul dintre aceştia doi nu a dorit să dea explicaţii referitoare la performanţele care i-au făcut eligibili pentru obţinerea acelor prime.

Managerul CEO Oltenia, Daniel Burlan, a spus că raportul ANAF urmează să fie analizat și că este posibil să fie contestat în instanță:

Există și sume prescrise în interiorul acestor valori. Nu toate sumele, dar o mare parte din aceste sume sunt prescrise, având în vedere că sumele au fost acordate pentru 2017. La Complexul Energetic Oltenia sunt în acest moment aproape 12 mii de angajați”, a declarat directorul CEO Oltenia.

Citeste si Din cauza automatizării, aproximativ 800 de milioane de locuri de muncă vor dispărea sau se vor transforma. Cum vor schimba roboții industria

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult