- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mobilizare fără precedent! Sectorul 4 trimite tone de ajutoare în Tekirdag, Turcia

16 Feb, 21:50 • Bumbeneci Diana
Camioanele Sectorului 4, încărcate cu ajutoare pentru sinistrați, pleacă către Turcia, cu destinația Tekirdag. Au fost strânse cantități cu adevărat impresionante de bunuri necesare persoanelor lovite de calamitate.
Mobilizare fără precedent! Sectorul 4 trimite tone de ajutoare în Tekirdag, Turcia

Campania umanitară de strângere de ajutoare pentru familiile afectate de cutremurele din Turcia, organizată de comunitatea Sectorului 4, a raportat un adevărat succes. Rezultatele finale sunt cu mult peste așteptări și dau dovadă încă odată, dacă mai era nevoie, că românii știu să ofere ajutor la nevoie. Toate ajutoarele pleacă peste câteva ore în Tekirdag.

Sectorul 4 trimite tone de ajutoare fără precedent în Tekirdag, Turcia

Oamenii au reușit să strângă 1.000 de saltele, 3.000 de pături, 1.200 de saci de dormit, în jur de 1.000 de perechi de încălțăminte, corturi, radiatoare și aeroterme, 12 tone de haine și aproximativ două tone de alimente neperisabile. Oamenii au mai donat apă, produse de igienă și de îngrijire pentru bebeluși.

Toate aceste bunuri au fost încărcate în TIR-uri care vor pleca mâine, vineri către Turcia, cu destinația Tekirdag. Ajunse în orașul de la Marea Marmara, produsele vor fi preluate de către Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și distribuite ulterior comunităților din zonele grav afectate de cutremurele care au zguduit sudul țării.

Ajutor pentru Turcia, trimis în Tekirdag de Sectorul 4
Ajutor pentru Turcia, trimis în Tekirdag de Sectorul 4

Citește și: România va sprijini Turcia, după dezastrul produs de cutremurul de azi! Guvernul a decis trimiterea unei echipe RO-USAR

La sala de sport a Liceului Tehnologic Dacia au fost colectate bunurile destinate sinistraților din Turcia. În momentul în care s-a finalizat colecta ce va ajunge în Tekirdag, au fost prezenți astăzi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.

„Mulțumesc foarte mult comunității noastre care a reacționat extraordinar de rapid pentru a ajuta oamenii din Turcia, afectați de un dezastru natural de o asemenea amploare. Locuitorii sectorului nostru au arătat că le pasă și că nu pot rămâne indiferenți în fața suferinței semenilor noștri”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

De partea cealaltă, ambasadorul Turciei a mulțumit comunității Sectorului 4 pentru compasiunea și generozitatea exprimate.

Țara noastră a fost lovită de o mare nenorocire, poporul nostru plânge, iar foarte mulți dintre noi ne-am pierdut rude și prieteni. Ne-am trezit dintr-o dată cu nevoia de ajutor. Dumneavoastră ați reacționat cu sinceritate și ne-ați întins o mână de ajutor. Ați reușit să mobilizați atâta lume, să generați oenergie pozitivă și să strângeți atât de multe lucruri de o necesitate primordială. Nu vom uita niciodată asta!”, a declarat Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.

Ai mai putea citi: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult