- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modificări majore pentru pensionari! Ce urmează să se întâmple cu dosarele de pensie

26 Jul, 11:23 • Bumbeneci Diana
Dosarele de pensie vor reprezenta o prioritate pentru Guvern. Din această toamnă se iau noi decizii.
Modificări majore pentru pensionari! Ce urmează să se întâmple cu dosarele de pensie

Vești bune pentru românii interesați de dosarele de pensie. Deputatul liberal pentru diaspora, Valentin Făgărăşian a transmis că Guvernul se va axa tot mai mult pe priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu comunităţile de români din afara frontierelor ţării, sunt servicii consulare digitale, dosare de muncă şi de pensii în format electronic, protecţie pentru copiii şi familiile lor.

Dosarele de pensie, o prioritate

„Timp de zece zile, în perioada 20-30 iulie, mă întâlnesc cu românii din Italia, de la Torino şi până la Trieste, de la Bologna şi până la Milano. Fac acest lucru de peste 30 de ani de zile, pentru a afla, direct de la oameni, care sunt cele mai grele provocări cu care se confruntă peste hotare. Toate comunităţile de români mi-au sesizat necesitatea îmbunătăţirii serviciilor consulare, debirocratizarea relaţiei cu autorităţile de muncă din România şi necesitatea creşterii protecţiei copiilor şi familiilor lăsate acasă, în ţară. De asemenea, nu puţini sunt cei care mi-au reclamat abuzurile la care sunt supuşi lucrătorii români de unii angajatori din străinătate”, a transmis deputatul liberal, într-un comunicat.

dosare de pensie
dosare de pensie

Făgărăşian a mai transmis că va acţiona pentru ca legea propusă de el, pentru digitalizarea serviciilor consulare şi eliberarea la distanţă, electronic, a documentelor consulare, să fie adoptată imediat ce Parlamentul îşi reia lucrările în luna septembrie.

„Am prezentat românilor şi alte proiecte pe care le-am adoptat deja sau urmează să fie adoptate privind protecţia copiilor care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, privind facilităţile temporare pentru cei care vor să se întoarcă în ţară ca angajaţi sau antreprenori, privind măsurile pentru susţinerea reintegrării copiilor în sistemul naţional de învăţământ. Ştiu că mai sunt încă foarte multe de făcut pentru cei peste 4,5 milioane de români care muncesc în străinătate şi susţin familiile lor de acasă, din România. Ştiu foarte bine cât de greu le este, pentru că am fost şi sunt unul dintre ei”, mai spune parlamentarul liberal.

„Îmi propun ca, la întoarcerea în ţară, să stabilesc parteneriate ferme cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a stopa abuzurile asupra românilor din afara graniţelor ţării, cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru a ameliora condiţiile pentru lucrătorilor români din străinătate, cu Ministerul Familiei pentru a creşte protecţia minorilor şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru a elimina procedurile birocratice care tergiversează dosarele de pensie. Când vorbim despre românii din diaspora, vorbim despre aproape un sfert din poporul român, fiecare român fiind îndreptăţit să aibă parte de protecţia şi sprijinul statului român”, transmite Valentin Făgărăşian.

Ai mai putea citi: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult