- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modificări privind concediul pentru creșterea copilului. Simona Bucura Oprescu face un anunț important pentru români

21 Mar, 18:27 • Fundeanu Madalina
Ce se întâmplă cu concediul de creștere al copilului, după ce OCDE a propus scurtarea acestuia. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, clarifică situația.
Modificări privind concediul pentru creșterea copilului. Simona Bucura Oprescu face un anunț important pentru români

Simona Bucura Oprescu a anunțat ce se întâmplă cu concediul pentru creșterea copilului. Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi dorește scurtarea concediului de creștere a copilului, considerând că acesta este prea lung, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Ce se întâmplă cu concediul de creștere al copilului, după ce OCDE a propus scurtarea acestuia

De asemenea, reprezentanții Ministerului Muncii susțin că încurajează întoarcerea mai rapidă a femeilor la locul de muncă:

„România acordă stimulente de inserție pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cele care se întorc până când bebelușul împlinește 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei”, a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru sursa citată anterior, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat ce se va întâmpla, de fapt, cu concediul pentru creșterea copilului în România.

Ai mai putea fi interesat de: Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de facultăţi. Se dau prime de angajare de 12.500 de lei

concediu de cresterea copilului
concediu de cresterea copilului

„Opinia mea, și ca ministru, și ca femeie, este faptul că este important ca această perioadă să rămână așa și că această perioadă și opțiunea pentru această perioadă să fie a mamei, dacă rămâne cu copilul până la vârsta de doi ani sau dacă se întoarce mai devreme. OCDE a venit cu o recomandare, obligația noastră este să o analizăm”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

În ceea ce privește eventuale facilități sau stimulente pentru mamele care vor să se întoarcă mai devreme în câmpul muncii, ministrul susține că trebuie făcută o analiză.

„Propunerile pot fi benefice pentru societatea românească și Ministerul Muncii întotdeauna va susține astfel de propuneri.

Planul trebuie însă să includă mai mulți dintre actorii guvernamentali, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Egalității de șanse și Tineretului, dar și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a concluzionat Ministrul Muncii, conform sursei citate.

Vezi mai multe știri despre: Marcel Ciolacu anunță construirea unui spital de 500 de milioane de € în București: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”