- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motiv de bucurie pentru salariații din Craiova! O mare uzină le dă angajaților prime speciale de 3.500 de lei, pe lângă cele de Crăciun

13 Dec, 20:18 • Gabriela Andreescu
Angajații Ford Otosan din Craiova au fost informați că vor primi o primă specială în decembrie, în plus față de prima de Crăciun care li se achită anual, conform Contractului Colectiv de Muncă. Prima specială pe care o plătește Ford Otosan este de 6.054 de lei brut, ceea ce înseamnă că vor primi „în mână” aproximativ 3.200-3.500 de lei net.
Motiv de bucurie pentru salariații din Craiova! O mare uzină le dă angajaților prime speciale de 3.500 de lei, pe lângă cele de Crăciun

Conducerea Ford Otosan din Craiova invocă plata primei drept mulțumire “pentru realizările din acest an”.

Angajații Ford Otosan din Craiova vor primi o primă suplimentară de Crăciun de aproximativ 3.200-3.500 de lei net.

Guven Ozyurt , Președintele Ford Otosan din Turcia, a ținut să își informeze angajații printr-o notă internă:

“Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt , Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an. Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în luna decembrie. Prima se va acorda săptămână viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract, scrie președintele Ford Otosan din Craiova în documentul destinat angajaților, citat de Gazeta de Sud.

Presa locală a calculat prima brută acordată și numarul actual de angajați ai Ford și a rezultat că efortul financiar total al companiei de peste 34,5 milioane de lei.

Citește și: Austria persistă pe tema Schengen! Mai nou, cancelarul Nehammer ar vrea să ridice un gard la granița Bulgaria-Turcia

Gazeta de Sud a contactat oficialii companiei Ford Otosan, dar aceștia nu au dorit să comenteze legat de prima promisă tuturor salariaților. Prin urmare, jurnaliștii s-au îndreptat către  sindicatul de la Ford Otosan, al cărui lider, Maria Manea, a confirmat primirea primei de 6.054 de lei brut de către toți angajații fabricii, prima ce va fi plătită pe data de 19 decembrie 2022.

Angajații Ford Otosan din Craiova se vor bucura de prime consistente de Crăciun
Angajații Ford Otosan din Craiova se vor bucura de prime consistente de Crăciun

 “Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022. Se acordă pentru că angajații au contribuit foarte mult la o producție bună a unei mașini care se vinde bine în Europa. În al doilea rând, prima se acordă pentru a veni în sprijinul salariaților fabricii, pentru a compensa creșterile de prețuri cauzate de inflație”, a declarat liderul de sindicat pentru sursa citată.

Această primă este una suplimentară celei de Crăciun, care se ridică la aproximativ 1.300 de lei net. Această primă de Crăciun va fi virată în conturile angajaților pe data de 16 decembrie. În total, norocoșii angajați la fabrica din Craiova se vor bucura de Sărbătorile de Iarnă cu un plus de aproximativ 4.800 de lei în buzunare.

În anunțul transmis salariaților, Ford Otosan informa că vor primi prima de 6.054 lei brut și persoanele care au plecat recent din uzina și cele care părăsesc fabrică în cursul lunii decembrie. Este vorba despre aproximativ 200 de angajați care fuseseră angajați pe perioada determinate de un an și cărora compania nu le-a mai prelungit contractele de muncă. Deși oamenii au fost trimiși acasă înainte de Sărbători, sindicaliștii susțin că “nu este vorba despre disponibilizari”

“Vor primi prima și cele aproximativ 200 de persoane cărora le-au expirat contractele de muncă, din cauza că fuseseră încheiate pe perioada determinate. Nu este vorba despre disponibilizări. Societatea nu le-a mai prelungit contractele de muncă, dar le-a promis că în prima parte a anului 2023, după circa 6 luni , când se va trece la pregătirea noului model de mașină electrică, aceștia vor fi reangajati la Ford Otosan, fără să mai dea probe de lucru”,a precizat liderul sindical la Ford pentru presa locală.

Citește și: Judecătorii au decis: Compania OMV Petrom, vinovată pentru moartea unui copil! Acum trebuie să plătească daune record

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult