- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motivul pentru care termenele lucrărilor de termoficare din București sunt amânate. Nicușor Dan: „Durata de execuție a lucrărilor este prelungită”

05 Jul, 22:07 • Lupu Alexandra
Nicușor Dan a explicat pe pagina de Facebook de ce termenele lucrărilor de termoficare din București sunt amânate. Explicațiile primarului Capitalei.
Motivul pentru care termenele lucrărilor de termoficare din București sunt amânate. Nicușor Dan: „Durata de execuție a lucrărilor este prelungită”

Nicușor Dan a postat pe Facebook o filmare în care apare un punct de acces într-o galerie de termoficare de pe Șoseaua Mihai Bravu. Primarul Capitalei menționează că vrea să le arate românilor un exemplu al situațiilor pe care trebuie să le confrunte angajații Companiei Municipale Termoenergetica, atunci când trebuie să coboare în subteran pentru remedierea avariilor, informează ziare.com.

Nicușor Dan, despre lucrările din Capitală

În postarea redactată pe pagina de Facebook, Nicușor Dan explică că vrea să le arate bucureștenilor un exemplu al situațiilor pe care trebuie să le confrunte angajații de la Termoenergetica, atunci când trebuie să coboare în subteran pentru remedierea avariilor. Primarul Capitalei menționează că peste jumătate dintre conductele magistrale din București au aproape 50 de funcționare.

Citește și despre: Cât consumă un aparat de aer condiționat. Suma pe care o plătesc românii în plus la factură

„Acesta este unul dintre motivele pentru care durata de execuție a lucrările este prelungită și, implicit, termenele sunt amânate.

Mai mult de jumătate dintre conductele magistrale din Municipiul București au aproape 50 de funcționare, iar în cazul unei lucrări, nu ne putem referi doar la conducte, suduri sau intervenții pentru decopertare, fiind implicate și lucrări mai complexe de infrastructură.

Toate acestea implică măsuri de siguranță necesare pentru a preveni surparea galeriei și siguranța colegilor noștri care sunt nevoiți să muncească în aceste condiții și care efectuează multe dintre operațiuni manual, întrucât în galeriile de termoficare rar au acces utilajele”, scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan spune că operațiunile necesită timp și nu pot fi prevăzute mereu la stabilirea termenului de finalizare a unei lucrări. Tocmai din acest motiv, termenele estimate ajung, uneori, să fie prelungite.

„Pe lângă lucrările de reparații executate de Termoenergetica, Primăria Capitalei, prin Compania Energetica Servicii și firme private, execută și lucrări pentru modernizarea sistemului de termoficare”, a mai precizat primarul Capitalei.

Termoenergetica a anunțat în urmă cu puțin timp lucrări în tot Bucureștiul. Zonele afectate:

  • Sectorul 1 se va schimba conducta magistralei Grivița, între podul Grant și strada Caraiman din acest sector. Astfel, aproximativ 25 de blocuri vor rămâne fără apă caldă în perioada 3 – 7 iulie, ora 23:00. Conducta din această zonă a fost pusă în funcțiune în anul 1981, iar această porțiune de rețea funcționează de peste patru decenii. Dar și în zona Gării de Nord, aproximativ 40 de blocuri vor rămâne fără apă caldă în perioada 3 – 7 iulie 2023, ora 23:00
  • Sectorul 2 vor fi afectate străzile Dumitru Slugeru și Heliade Între Vii
  • Sectorul 3, Calea Vitan și Mihai Bravu sunt zonele care vor fi afectate. Aici a avut loc o surpare gravă a galeriei de termoficare prin ruperea plăcilor ce acoperă galeria pe Șoseaua Mihai Bravu, în apropierea intersecției cu Calea Vitan
  • Sectorul 4, Strada Reșița
  • Sectorul 5, blocurile afectate vor fi cele amplasate pe Calea 13 Septembrie
  • Sectorul 6 vorbim de zona Străzii Câmpina

Te-ar putea interesa și: Nicușor Dan vine cu modificări ample a străzilor din București. Ce va fi nou în cele șase sectoare: „Se va interveni pe 78 de artere”