- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Neatenția se plătește! Un român a trăit un adevărat șoc după ce și-a lăsat mașina parcată lângă aeroport. Motivul pentru care bărbatul a primit o amendă record când a scos bonul de parcare

07 Mar, 15:54 • Constantin Cristina
Neatenția l-a costat pe român cât nu face. După șapte de zile în care mașina a fost parcată lângă aeroport, bărbatul s-a trezit cu o amendă de 400 de dolari.
Neatenția se plătește! Un român a trăit un adevărat șoc după ce și-a lăsat mașina parcată lângă aeroport. Motivul pentru care bărbatul a primit o amendă record când a scos bonul de parcare

Un român a primit o amendă record pentru neatenția lui, după ce și-a parcat mașina timp de șapte zile lângă aeroport. Amenda usturătoare în valoare de 400 de lei a devenit un adevărat șoc în momentul în care a compostat bonul de parcare.

Majoritatea românilor aleg să plece cu mașina când călătoresc în străinătate, pe motivul bagajelor, însă evită să remarce regulile de parcare. Taxele de parcare au crescut semnificativ în ultima vreme, iar tarifele diferă în funcție de zonă și de durata de parcare, a relatat ziare.com.

Citește și: Scad tarifele parcărilor din capitală! Cât vor plăti românii pentru o oră de parcare în București

Tot sursa citată anunță că nerespectarea acestor reguli de circulație sau de parcare, evident atrag după sine consecințele. În anumite situații poate exista o limită pentru timpul de parcare, iar în anumite orașe se plătește un bilet de parcare la un automat special sau prin aplicație mobilă.

Reclamațiile românilor au devenit virale

Românii își împărtășesc experiențele neplăcute întâlnite în trafic pe rețelele sociale pentru a-i avertiza și pe alții. Cazul șoferului care a primit amenda de 400 de dolari a fost relatat chiar de el pe Facebook.

„400 de dolari parcarea la aeroportul din Belgrad pe 7 zile! Nu au prețurile afișate la intrare. Este parcarea cea mai apropiată de aeroport, celelalte care au prețuri/săptămâna sunt foarte departe și efectiv nu poți merge pana la ele pentru că drumul este spart și trebuie să umbli printre mașini, pe stradă. Le-am scris și mi-au răspuns că trebuia să știu, pentru că ei au făcut reclamă în sensul asta în media din Serbia. Așa că atenție. Dați share, treaba asta e de interes pentru români și alți străini, probabil”, a scris acesta pe grupul Tesla Owners Club Romania.

neatenția românului
neatenția românului

La postarea bărbatului, mai mulți șoferi au comentat cazul.

„Din câte văd ai parcat în garaj și te-au tarifat progresiv orar, înseamnă că au scos tarifarea/zi, de aici prețul total ridicat.”

„Noi am citit la intrare și apoi am ieșit din ea și ne am dus 1km la una din cele de lângă și am plătit 30 euro/săptămâna cu tot cu transferul lor rapid la aeroport.”

„La banii ăștia (57 USD / zi) e posibil să găsești și cazare în Belgrad pentru două persoane.”

În același timp, românul este acuzat în mediul online de către alți șoferi.

„și la noi dacă lași mașină 7 zile într-o parcare cu tarif orar tot cam așa îți vine, e vină ta că nu te-ai informat înainte.”

„În 22 de ani de condus nu am parcat niciodată pe presupuneri.”

Alte articole: Șoferii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din București! Doar mașinile 100% electrice vor beneficia de acest avantaj