- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scad tarifele parcărilor din capitală! Cât vor plăti românii pentru o oră de parcare în București

06 Mar, 18:01 • Constantin Cristina
Tarifele parcărilor din București s-au modificat după un val de reclamații. Românii se vor putea bucura de noile prețuri mai puțin costisitoare când vor parca în oraș.
Scad tarifele parcărilor din capitală! Cât vor plăti românii pentru o oră de parcare în București

Tarifele parcărilor din capitală au scăzut după ce valul de reclamații a făcut minuni. Astfel, noile reglementări au intrat în vigoare începând cu 1 martie 2023.

Cât costă o oră de parcare în București

Toate parcările care aparțin de domeniul public sau privat al Municipiului București se va aplica același tarif. Conform noilor modificări, orice loc de parcare din București costă, acum, 5 lei/1h, de luni până vineri, între orele 8:00-20:00.

În august 2022, pentru o parcare din centrul capitalei, conducătorii auto plăteau 10 lei, în loc de 5 lei. În tot acest timp, șoferii erau nemulțumiți de aceste tarife usturătoare, iar după mai multe plângeri, Primăria Municipiului București a anunțat în decembrie 2022 că începând cu 1 martie 2023, tarifele se vor modifica în mai bine.

noi tarife la parcări
noi tarife la parcări

Citește și: Tarife noi la parcare în București de la 1 martie. În unele zone prețul scade, în altele se dublează

Potrivit Consiliului General al Municipiului București s-a decis renunțarea definitivă a tarifelor diferențiate în funcție de zonă, începând cu finalul anului 2022.

Șoferii vor putea să-și achiziționeze abonamente

Românii vor putea achiziționa și un abonament în valoare de 500 de lei care va fi valabil de luni până duminică, între orele 8-20. Șoferii vor beneficia în baza abonamentului de utilizarea unui loc, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia, a anunțat Digi24.

Riveranii care dețin un automobil înmatriculat în București sau utilizată în baza unui contract de leasing sau comodat, vor plăti un abonament lunar de 50 de lei sau anual de 500 de lei. Abonamentul va permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În schimb, tarifele parcărilor pe zonele periferice care era 2,5 lei/1h, va crește. Însă mașinile electrice și modelele hibrid vor putea parca în continuare gratuit.

Alte articole: Noi prețuri pentru parcările din București! Tarifele pentru șoferi se schimbă de la 1 martie