- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nemaiîntâlnit! Un bărbat s-a îmbogățit după ce a găsit o rocă. Ce conținea piatra care i-a adus 160.000 de dolari în buzunare

28 Mar, 14:50 • Lupu Alexandra
Un bărbat a făcut o descoperire care i-a schimbat viața. Australianul a găsit o piatră a cărui valoare se ridică la 160.000 de dolari.
Nemaiîntâlnit! Un bărbat s-a îmbogățit după ce a găsit o rocă. Ce conținea piatra care i-a adus 160.000 de dolari în buzunare

Norocul nu a întârziat să apară în viața unui australian! Bărbatul a găsit o rocă de 4.6 kilograme, dintre care 2.6 erau de aur, relatează ziare.com. Descoperirea i-a adus nu mai puțin de 160.000 de dolari în buzunare.

Roca care a îmbogățit un bărbat

Bărbatul se afla într-o zonă auriferă din Victoria. Cu ajutorul unui detector de metale obișnuit, australianul a găsit o rocă de 4.6 kilograme, dintre care 2.6 erau de aur. Darren Kamp este specialistul care a evaluat și cumpărat piatra. Expertul precizează că este cea mai mare pepită pe care a văzut-o în 43 ani.

„Am rămas mască, e ceva ce vezi o dată în viață”, spune Kamp.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Eroarea care a îmbogățit un român. Ce manevră a făcut bărbatul pentru a profita de o sumă incredibilă cu un simplu voucher

Specialistul a povestit că australianul de la care a cumpărat valoroasa rocă a intrat în magazinul lui cu un rucsac în spate. La prima vedere, el nu se aștepta ca întâlnirea să aducă mari rezultate, luând în considerare că multe persoane vin la el cu pietre care lucesc, însă care nu sunt cu adevărat din aur. Bărbatul i-a adus doar jumătate de rocă, cealaltă aflându-se la adresa lui de domiciliu.

Roca care a îmbogățit un bărbat
Roca care a îmbogățit un bărbat

„A scos roca și mi-a pus-o în brațe, întrebându-mă «Crezi că are aur de 10.000 de dolari (australieni)?». M-am uitat la el și i-am spus: «Mai degrabă 100.000»”, relatează Kamp.

După ce a evaluat roca, expertul a putut constata că, din cele 4.6 kilograme pe care le cântărea piatra, 2.6 erau aur. Kamp a decis la fața locului să cumpere roca, luând în considerare că astfel de descoperiri sunt rare. Nu este de mirare că piatra a fost găsită în Australia. În țara respectivă se găsesc cele mai mari și valoroase pepite și este considerată regiunea cu cea mai mare rezervă de aur din lume.

Bărbatul care s-a îmbogățit la scurt timp după ce a găsit roca nu este singurul australian care are un astfel de noroc. David Hole a găsit o piatră în 2015, pe care a păstrat-o ani întregi. În momentul în care a decis să o ducă la Muzeul din Melbourne, după multe încercări de a sparge piatra pe cont propriu, bărbatul a descoperit că aceasta este mai valoroasă decât aurul: avea un conținut ridicat de fier.

Citește și despre următorul subiect: Cei mai bogați oameni din lume au sărăcit. Mulți dintre ei au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022