- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cei mai bogați oameni din lume au sărăcit. Mulți dintre ei au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022

03 Mar, 08:30 • Lupu Alexandra
Nici cei mai bogați oameni din lume nu au fost iertați de inflație! Primele informații arată că mulți dintre aceștia au pierdut o sumă uriașă de bani.
Cei mai bogați oameni din lume au sărăcit. Mulți dintre ei au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022

Inflația a ajuns chiar și la cei mai bogați oameni din lume. Averea lor a fost afectată de contextul economic din 2022, susține profit.ro. Primele informații arată că aceștia au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022.

Bogații din lume au sărăcit

Averea celor mai bogați oameni din lume era estimată la cel puțin 30 milioane de dolari, sumă în care era inclusă chiar și valoarea reședințelor principale. Informațiile prezentate arată că inflația și-a spus cuvântul chiar și în fața lor, având în vedere că mulți dintre ei au înregistrat pierderi de peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022, mai exact, o scădere de 10%. Datele au fost descoperite în cadrul unui studiu realizat de o companie de consultanță, Knight Frank. Reprezentanții firmei au încercat să explice care sunt motivele pentru care bogătașii din lume au reușit să piardă o sumă uriașă de bani.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ANAF face lista bogaților din România pentru a se asigura că își vor taxele. Ce înseamnă avere mare în cazul persoanelor fizice

„Anul trecut, criza ucraineană a alimentat criza energetică europeană și a umflat o inflație deja în plină expansiune. Drept urmare, în 2022 s-a înregistrat una dintre cele mai pronunțate mișcări ascendente ale ratelor dobânzilor din istorie”, susține Liam Bailey, șeful global de cercetare al companiei menționate.

Bogații din lume au sărăcit
Bogații din lume au sărăcit

Deși multe persoane au confirmat pierderi uriașe, se pare că patru dintre cei mai bogați au declarat că averea lor a crescut pe parcursul anului trecut. Europa a înregistrat cea mai mare scădere din acest punct de vedere, de până la 17%, urmată de Austria (11%), Statele Unite ale Americii (10%), Africa (5%), Asia (7%).

În continuarea studiului, reprezentanții companiei de consultanță au menționat că sentimentul pieței este unul care se va schimba rapid. Anul 2023 este acaparat de tot mai multe riscuri în ceea ce privește economia globală, mai ales că sunt așteptate inflexiuni ale ratelor dobânzilor. Knight Frank a menționat că 69% dintre investitorii cu averi uriașe se așteaptă ca resursele lor financiare să se mărească în cele ce urmează.

Vezi și: Românii rămân fără avere. Ne-am îmbogățit în ultimii 20 de ani, dar vom sărăci în 2023