- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume face un pas radical în România. 2023 vine cu o achiziție record

10 Apr, 22:32 • Bumbeneci Diana
Nestle bifează un nou pas important. Compania gigant preia Solgar.
Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume face un pas radical în România. 2023 vine cu o achiziție record

Nestle România, filiala celui mai mare grup alimentar din lume a preluat operațiunile locale ale Solgar, companie de suplimente alimentare,. În acest sens, Nestle anunță oficial că va comercializa direct o serie de piața românească. Solgar a fost fondat în 1947 în Lower Manhattan, New York, și este acum lider pe piața mondială a suplimentelor nutritive, anunță Profit.

Nestle face un pas important în România

În 2021, Nestle a achiziționat mărcile de bază ale companiei Bountiful, inclusiv Nature’s Bounty, Solgar, Osteo Bi-Flex, Puritan’s Pride, Ester-C și Sundown.

Vezi: Un gigant de pe piața alimentară anunță majorări de preț în 2023. „Aavem de recuperat pe parcursul întregului an”

Solgar Nestle
Solgar Nestle

În prezent, brandul Solgar va fi integrat, cu tot cu angajați, în Nestle România, parte a diviziei Nestle Health Science.

„Achiziția Solgar este o contribuție importantă în ceea ce privește oportunitățile de creștere pentru compania noastră. Suplimentele alimentare reprezintă o piață extrem de atractivă în România, această achiziție fiind o mare oportunitate pentru Nestlé Health Science de a-și crește prezența pe piața locală, inclusiv prin preluarea unei echipe dedicate”, afirmă Alessandro Zanelli.

Nestle România
Nestle România

Potrivit sursei citate, acum un an, în 2022, vânzările Nestlé au crescut cu 8,4%, până la 94,4 miliarde de franci elvețieni (102,31 miliarde dolari). Profitul net al acționarilor a scăzut la 9,27 miliarde de franci elvețieni, sub estimările de 11,58 miliarde de franci.

Ai mai putea citi și: APIA anunță data limită pentru depunerea cererilor. 300.000 de fermieri sunt vizați

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult