- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA anunță data limită pentru depunerea cererilor. 300.000 de fermieri sunt vizați

10 Apr, 20:48 • Bumbeneci Diana
Fermierii mai au puțin timp la dispoziție pentru depunerea cererilor la APIA. Instituția anunță data limită.
APIA anunță data limită pentru depunerea cererilor. 300.000 de fermieri sunt vizați

Vești noi pentru fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește în continuare cererile unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023, anunță AgroTV.

Până când pot fi depuse cererile APIA

De altfel, fermierii din România care vor să primească aceste subvenții mai au timp să depună documentele până la data de 15 mai. Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, până acum au depus cererile peste 300.000 de fermieri.

Tot pe acest subiect: APIA face anunțul zilei! Ei sunt românii care vor primi 105 milioane de euro

„Până la această dată au fost depuse 301.634 de cereri pentru un număr de 1, 15 milioane de hectare”, a precizat Pintea.

Cererile se depun prin simpla accesare a aplicației IPA-Online, la fel ca și în anii trecuți. Cei care nu reușesc să depună documentele până pe 15 mai vor mai avea timp încă 25 de zile după această dată, însă vor fi penalizați cu 1% din valoarea subvențiilor pentru fiecare zi de întârziere.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, informează APIA.

Un nou sprijin financiar de la APIA

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la această dată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 105,016 milioane euro pentru beneficiarii Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) porcine şi pachet b) păsări din Campania 2022. Suma totală autorizată în valoare de 105,016 milioane euro este aferentă unui număr de 436 beneficiari, din care 33,706 milioane euro pentru bunăstare porcine şi 71,310 milioane euro pentru bunăstare păsări”, se arată în comunicatul APIA.

Te mai poate interesa și: Credite pentru români. APIA a publicat adeverințele pe care românii trebuie să le completeze pentru a primi bani de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult