- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Succes de răsunet pentru Ion Țiriac! Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia

21 Nov, 23:46 • Cornel Ghimeșan
Ion Țiriac a mai bifat un succes. Eforturile caritabile ale multimiliardarului român, de 82 de ani, vor fi recunoscute în cele din urmă de guvern. 
Succes de răsunet pentru Ion Țiriac! Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia

Premierul Nicolae Ciucă va pune pe masă proiectul, marți, 22 noiembrie. Oficialul PNL va discuta la Palatul Victoria pe marginea acestei inițiative, în ședința de guvern.

Mai exact, potrivit proiectului de hotărâre, „odată cu atribuirea statutului de utilitate publică Fundaţiei Țiriac se creează oportunitatea legală de dezvoltare a fundației în vederea promovării importanței practicării sportului în rândul copiilor şi tinerilor, pentru un corp şi o minte sănătoasă, prin crearea condițiilor favorabile, în ceea ce privește atât baza materială, cât şi schimbarea percepțiilor şi mentalităților la nivelul întregii societăți”, informează RomâniaTV.

 

Ce beneficii va primi Fundația Ion Țiriac de la Guvernul Nicolae Ciucă

 

Dacă ar primi această facilitate, Fundaţiei lui Ion Țiriac i s-ar putea atribui în folosință gratuită bunurile proprietate publică, potrivit Ordonanței 26/2000. Mai precis, este vorba de sedii sau proprietăți ale statului pe care să le poată folosi în desfășurarea activității.

Valoarea activului patrimonial al Fundaţiei Țiriac pe fiecare dintre ultimii trei ani, este de 27.793.606 lei în anul 2019, de 28.272.986 lei în anul 2020 si de 28.420.446 lei in anul 2021, potrivit notei de fundamentare.

În ultimii ani, celebrul afacerist, fost jucător de tenis și impresar s-a implicat puternic în susținerea tinerilor sportivi din România. De curând, miliardarul a construit și întreține propriul patinoar, pentru pasionații sporturilor pe gheață. Acesta se află aproape de București.

În plus, Ion Țiriac a avut un scurt mandat de președinte al Federației Române de Tenis, dar a ales să plece din funcție, nemulțumit de subfinanțarea acestei discipline sportive.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult