- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, Președintele PNL, ultimele declarații referitoare la bugetul pentru 2024: „Ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor.”

14 Nov, 08:36 • Oprea Alina
În decursul serii de luni, 13 noiembrie, a avut loc ședința Coaliției, în cadrul căreia Nicolae Ciucă a dat ultimele detalii cu privire la ceea ce se va întâmpla cu bugetul pentru anul 2024!
Nicolae Ciucă, Președintele PNL, ultimele declarații referitoare la bugetul pentru 2024: „Ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor.”

Președintele PNL, Nicoale Ciucă, a făcut ultimele declarații, î ședința de luni, cu privire la bugetul pentru anul 2024. Acesta a menționat, clar și concis în ședința de coaliție că, prioritatea în dezabterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației.

Citește mai multe despre: Senatul a adoptat prin vot proiectul fostului premier Nicolae Ciucă. Amendă de până la 20.000 lei pentru nerespectarea unei prevederi potrivit căreia pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri

Ultimele declarații ale Președintelui PNL, Nicolae Ciucă

Bugetul pentru anul 2024 este o altă problematică ce se discută intens, iar Președintele PNL, a susținut ultimele declarații referitoare acestui subiect.

„În ședința Coaliției de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024.În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare.

Nicolae Ciucă, declarații referitoare la bugetul 2024!
Nicolae Ciucă, declarații referitoare la bugetul 2024!

Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI).

Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor.

Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării.

Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale.”, acestea au fost declarațiile lui Nicolae Ciucă, în cadrul ședinței Coaliției, în decursul serii de luni, 13 noiembrie 2023, conform bugetul.ro.