- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă revine la subiectul vedetă, tăierea salariilor „Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare”

28 Apr, 08:47 • Constantin Cristina
Premierul Nicolae Ciucă reia subiectul sensibil despre tăierea salariilor și îi liniștește de cetățeni că asemenea măsuri au fost luate și anul trecut.
Nicolae Ciucă revine la subiectul vedetă, tăierea salariilor „Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare”

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat, joi, în județul Gorj, că pentru „cumpătarea cheltuielilor” pentru a asigura bugetul statului, aceleași măsuri au fost necesare și anul trecut, iar pentru acest lucru nu este nevoie de schimbarea mobilierului pentru a finaliza o creșă, o școală sau un spital, a informat economedia.ro.

Citește și: Vin vești de la Guvern! Ce se întâmplă cu salariile și pensiile oamenilor. Leafa impresionantă câștigată de Nicolae Ciucă din cele două posturi

Nicolae Ciucă, noi declarații despre tăierea salariilor

Tot el a mai spus că subiectele despre tăierile salariale sau înghețarea locurilor de muncă, nu intră în discuție.

„În ultima perioadă de timp, s-a vorbit foarte mult de acele măsuri fiscale pe care vrem să le luăm. Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut şi măsurile au vizat cumpătarea cheltuielilor la bunuri şi servicii şi am spus foarte clar ce înseamnă bunuri şi servicii, am spus foarte clar că putem să ne desfăşurăm activitatea, să ne îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi şi menţinem în parc aceleaşi maşini de până acum, şi dacă avem acelaşi mobilier, nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să ajungem să terminăm o creşă, şcoală sau un spital.

Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare pentru a putea să gestionăm, să asigurăm bugetul ţării, în niciun caz partea de venituri, în niciun caz partea de locuri de muncă. Au fost nişte mesaje care, atunci când cineva nu are cu ce să vină în contrapondere, găseşte tot felul de subtilităţi care, în situaţia în care ne găsim, impactează foarte mult cu percepţia oamenilor. Nu ţineţi cont de ele, sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”, a afirmat Ciucă, la o întâlnire cu membrii PNL Gorj.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Premierul a adus vorba și despre rotația guvernamentală, mai exact că aceasta va avea loc la sfârșitul lunii viitoare.

„Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei.

Ca atare, (rotația- n.r.) se va produce la sfârşitul lunii mai. Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Alte articole: Nicolae Ciucă găsește vinovații pentru gaura de la buget: „Deficitul aparține marilor contribuabili”. Ce măsuri va lua premierul pentru „o mai bună chibzuială” a banilor publici