- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dezvăluiri incendiare! S-a decis ce se va tăia din cheltuielile bugetare

08 May, 19:33 • Constantin Cristina
În urma discuțiilor din coaliție, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu anunță ce tăieri vor avea loc din cheltuielile bugetare.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dezvăluiri incendiare! S-a decis ce se va tăia din cheltuielile bugetare

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au dezvăluit pe pagina lor de Facebook ce măsuri vor avea loc în urma discuțiilor din coaliție pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Vezi și: Nicolae Ciucă dă cărțile pe față: „Calitatea învăţământului este strâns legată de calitatea profesorilor”. Cum vrea Guvernul să ridice standardele de calitate ale şcolii româneşti

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, dezvăluiri incendiare

Așadar, premierul a scris pe pagina sa de Facebook că s-au încheiat discuțiile pe baza acestui subiect și că s-a decis să se reducă cu 10% cheltuielile.

„Am încheiat, împreună cu partenerii de coaliție, discuțiile pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal.Am stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental.

Tot în coaliție, am decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. Mai precis, în acest circuit activitatea economică se desfășoară în zona de producție sau în vecinătatea acesteia și se realizează prin mijloace ecologice şi sustenabile de producție agroalimentară.

Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite”, a spus premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

De asemenea, printr-o postare asemănătoare cu cea a premierului, Marcel Ciolacu anunță că taie de la demnitari și ajută fermierii români.

„Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achiziţiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituţiile publice. Principiile lanţului scurt de aprovizionare” vor fi introduse în ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul o va adopta în această săptămână”, spune liderul social-democrat.

Alte articole: Salariile și pensiile românilor ar putea fi ferite de impozitarea progresivă. Nicolae Ciucă: „Discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”