- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă surprinde pe toată lumea. Fostul premier al României explică de ce a explodat inflația din România. „O țară care produce atât de mult își importă propria producție ambalată mai bine”

22 Jun, 10:27 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă spune adevărul din spatele ușilor închise. Fostul premier al României dă cărțile pe față și explică de ce inflația a explodat în România.
Nicolae Ciucă surprinde pe toată lumea. Fostul premier al României explică de ce a explodat inflația din România. „O țară care produce atât de mult își importă propria producție ambalată mai bine”

Nicolae Ciucă surprinde pe toată lumea. Fostul premier al României a explicat public de ce inflația din România a explodat, informează stiripesurse.ro.

Nicolae Ciucă dă cărțile pe față

Nicolae Ciucă vorbește deschis despre principalele motive pentru care inflația a explodat în România. Fostul Premier al României a transmis că, deși țara noastră are suficientă producție încât să asigure hrănirea populației, ajunge să exporte o mare parte din recoltă, pentru ca mai apoi să o importe ambalată de marile branduri. Nicolae Ciucă a precizat că a vorbit cu noul premier al României despre acest aspect și că a împărtășit experiența pe care a avut-o în momentul în care a încercat să reducă prețul la lapte. În continuare, el a relatat că PNL nu își dorește ca românii să mai plătească atât de mult pentru produsele de bază.

Te-ar putea interesa și: Nicolae Ciucă, primele declarații după depunerea jurământului Guvernului Ciolacu. „De astăzi, este continuată o guvernare responsabilă”

„Am discutat acest aspect cu premierul. Am împărtășit din experiența pe care am avut-o când am încercat să scădem prețul la lapte. PNL își dorește ca românii să nu mai plătească atât de mult pentru produsele de bază. 

În momentul de față România este un producător de legume, cereale, lapte, fructe. Toate sunt neprocesate, este absolut greu cum o țară care produce atât de mult își importă propria producție ambalată mai bine.

Trebuie să vedem care este costul de producție al acestor produse și care este cel de ambalare pentru a vedea dacă este justificat prețul la care s-a ajuns”, a spus Nicolae Ciucă, după ședința PNL.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

În paralel, Marcel Ciolacu, noul premier al României, a anunțat că vrea să scadă prețurile la alimentele de bază. El le-a cerut marilor lanțuri comerciale să reducă tarifele, pentru o perioadă temporară, mai exact, timp de o jumătate de an. Guvernul vrea să aducă inflația la 8% până la sfârșitul anului.

Reducerile ar trebui să fie vizibile la raft în următoarea perioadă. Concret, românii ar trebui să scoată mai puțini bani din buzunare pentru produsele bază, precum pâine, carne, ulei, făină, mălai, legume, fructe și ouă. La acestea se adaugă și laptele, pentru care există deja o înțelegere, făcută de Nicolae Ciucă. Marii comercianți ar urma să reducă adaosurile comerciale, însă discuțiile vor continua.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, declară Marcel Ciolacu.

Citește și despre următorul subiect: Oficial! Marcel Ciolacu vrea să scadă prețurile la alimentele de bază. Produsele pentru care românii vor da mai puțini bani