- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oficial! Marcel Ciolacu vrea să scadă prețurile la alimentele de bază. Produsele pentru care românii vor da mai puțini bani

21 Jun, 08:42 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu le cere marilor lanțuri comerciale să reducă prețurile la alimentele de bază. Guvernul vrea să aducă inflația la 8% până la sfârșitul anului.
Oficial! Marcel Ciolacu vrea să scadă prețurile la alimentele de bază. Produsele pentru care românii vor da mai puțini bani

Marcel Ciolacu, mesaj de ultimă oră pentru marile lanțuri comerciale. Premierul României le cere marilor lanțuri comerciale să reducă prețurile la alimentele de bază, astfel încât tarifele să fie suportabile, informează profit.ro. Mai exact, noul Guvern cere ca adaosurile să fie reduse la circa 8 produse.

Marcel Ciolacu vrea prețuri mai mici pentru români

Măsura ar urma să se aplice temporar, timp de o jumătate de an. Consiliul Concurenței are de gând să monitorizeze situația, în așa fel încât lanțurile comerciale să reducă prețurile. Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor dintre premier și marii comercianți nu s-au avansat procente de reduceri.

Cu toate acestea, reducerile ar trebui să fie vizibile, la produse de bază, precum: pâine, carne, ulei, făină, mălai, legume, fructe și ouă. La acestea se adaugă și laptele, pentru care a fost deja convenită reducerea de fostul Guvern. Marii comercianți ar urma să reducă de bunăvoie adaosurile comerciale, dat fiind faptul că Executivul nu poate interveni pentru a regla prețurile decât cu acordul Comisiei Europene. Retailerii ar urma să fie de acord cu solicitarea lui Marcel Ciolacu, tocmai pentru că el a exprimat în nenumărate rânduri intenția de a introduce o taxă de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prețuri mai mici pentru români! Proiect de lege. Cota de TVA ar putea fi redusă pentru o anumită categorie de produse

Discuțiile au fost concentrate, în primă instanță, pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază. Marcel Ciolacu a dat o declarație în care a relatat că noua guvernare este despre oameni, dar totodată, despre respectarea angajamentului ferm asumat, în ceea ce privește reducerea la o singură cifră a inflației.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, declară Marcel Ciolacu.

Premierul a mai arătat că discuțiile cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar vor continua. Guvernul vrea să ajungă la un comun acord pentru reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare. Până joi dimineață, 22 iunie, urmează să fie agreate detalii concrete.

Citește și despre următorul subiect: Vești bune pentru români! Produsele lor preferate au reapărut pe rafturile LIDL la super prețuri. Va fi bătaie la casele de marcat