- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă vrea egalitate între regiunile țării. „Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului.”

20 Oct, 23:32 • Cornel Ghimeșan
În urma unei întâlniri cu liberalii din zona Olteniei, Premierul Nicolae Ciucă a declarat faptul că una dintre principalele priorități este legată de dezvoltarea în mod egal a regiunilor țării.
Nicolae Ciucă vrea egalitate între regiunile țării. „Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului.”

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL și premierul României, a transmis joi seară, după o întâlnire cu liberalii din zona Olteniei, că reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre regiuni este una dintre priorităţile Guvernului.

„M-am întâlnit astăzi cu colegii liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia şi am discutat despre nevoile oamenilor din zonă şi despre ceea ce face Guvernul pentru a le îmbunătăţi viaţa cetăţenilor. Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului. În Oltenia, sunt în desfăşurare sau sunt prevăzute unele dintre cele mai mari investiţii”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al prim-ministrului.â

Alte articole: Pensiile vor crește cu rata inflației. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă

Drumul expres Craiova-Piteşti, este una dintre investițiile aduse în discuție. Alte investiții din planul expus de Nicolae Ciucă se referă la modernizarea sistemului sanitar şi investiţiile în reţelele de gaze şi energie, finanţate prin PNRR şi prin PNI „Anghel Saligny”.

Nicolae Ciucă anunță investiții în Oltenia

Nicolae Ciucă vrea egalitate între regiunile țării. „Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului.”
Ciucă vrea egalitate între regiunile țării. „Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului.”

„Tot parte a programului nostru liberal este şi atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităţilor. Iar aici noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor şi implementării proiectelor europene. Chiar luni, Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia. 1,2 miliarde euro sunt alocate regiunii în perioada 2021-2027, iar, prin descentralizarea programelor operaţionale, planificările şi deciziile se vor lua cât mai aproape de comunităţi, aşa cum este corect”, se mai arată în postarea lui Nicolae Ciucă.

Premierul a reamintit şi faptul că s-a asigurat finanţarea viitorului spital regional din Craiova, care va înlocui actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. În acest sens a fost semnat, în luna august, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii pentru un împrumut de 368 milioane euro care acoperă aproape trei sferturi din costuri, restul sumei necesare fiind asigurat din fonduri nerambursabile şi bugetare. Oltenia este una dintre zonele care se va bucura de multe investiții în viitorul apropiat.

Citește și: Zeci de mii de cutii Panadol Baby ce conțineau substanțe periculoase, vândute în România! Gigantul farma GSK vindea copiilor români sirop cu substanțe INTERZISE în toată Europa

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult