- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan, adevărul despre datoriile Primăriei Capitalei. „Nu puteam să ies să spun: suntem în faliment”

21 Aug, 20:45 • Lupu Alexandra
Nicușor Dan dă cărțile pe față. Ce datorii are Primăria Capitalei.
Nicușor Dan, adevărul despre datoriile Primăriei Capitalei. „Nu puteam să ies să spun: suntem în faliment”

Nicușor Dan a declarat astăzi care este datoria curentă a Bucureștiului. Potrivit acestuia, datoria curentă este zero, însă cea pe termen lung se situează la 3 miliarde de lei, informează stiripesurse.ro.

Nicușor Dan, despre datoria Bucureștiului

Nicușor Dan a afirmat că datoria curentă este zero, însă cea pe termen lung se situează la 3 miliarde de lei. Primarul Capitalei a precizat că în momentul în care el a venit la conducerea instituției, conturile erau blocate, astfel, salariile au fost plătite, însă investițiile au fost afectate de situația financiară a primăriei.

Citește și despre: Autostrada București. S-a anunțat data când Lotul 2 Nord va fi dat în trafic „Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat”/ VIDEO

„În acest moment datoria curentă este zero. Datoria pe termen lung este 3 miliarde de lei. (…) Toate statele, toate primăriile au datorii pe termen lung, care sunt eşalonate şi pe care le plătesc lunar şi se împrumută într-o anumită limită.

Asta e absolut firesc. Despre ce am vorbit era o datorie curentă. Adică oricare dintre oamenii cărora noi le datoram bani putea să vină să blocheze conturile, aşa cum unii au şi făcut. În momentul în care am venit în Primărie, noi aveam conturile blocate. Puteam să plătim salariile, dar nu puteam să plătim investiţii.

De exemplu, erau câţiva turnicheţi şi nişte chestiuni relativ simple, sistem de iluminat la Arena Naţională – noi urma să organizăm Euro 2020 în Bucureşti – şi nu puteam să le plătim şi UEFA zicea că ne ia organizarea. Deci tipul acesta de lucruri nu puteam să le facem”, a declarat astăzi Nicuşor Dan la B1Tv.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Primarul Capitalei a precizat că se întâlnea frecvent cu reprezentanții firmelor care aveau de încasat bani de la autoritatea totală la începutul mandatului. Nicușor Dan a menționat că Primăria a comunicat cât mai puține informații despre datoriile instituției, tocmai din cauza situației financiare pe care o confrunta.

„Nu puteam să ies să spun: ‘Suntem în faliment’, din moment ce tot eu a doua zi trebuia să mă întâlnesc cu oameni să le spun: ‘Aveţi răbdare, că o să vă plătim’.

Nu aş fi fost credibil nicio într-o ipostază, nici în alta. Pentru binele instituţiei, nu am comunicat o vreme, pentru ca toate lucrurile astea să le fac în linişte, în spate, şi oamenii să aibă încredere”, declară primarul Capitalei.

Te-ar putea interesa și: Podul peste Prahova de pe DN 1 București-Ploiești intră în reparații! CNAIR anunță perioada în care circulația va fi restricționată