- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan, primele declarații despre cazul azilelor groazei. Primarul Capitalei: „Statul nu există, legea nu există”

09 Jul, 14:51 • Lupu Alexandra
Nicușor Dan, reacție în cazul azilelor groazei. Primarul Capitalei susține că există multe domenii în care este mimat statul de drept.
Nicușor Dan, primele declarații despre cazul azilelor groazei. Primarul Capitalei: „Statul nu există, legea nu există”

Nicușor Dan a declarat, referitor la tratamentul inuman la care erau supuși bătrânii și persoanele cu dizabilități în mai multe centre din Voluntari, că există multe domenii în care statul și legile nu există, informează ziare.com. Primarul Capitalei este de părere că realitatea diferă de ce apare în hârtii.

Nicușor Dan, reacție în cazul azilelor groazei

Nicușor Dan a afirmat că există prea multe domenii în care „statul nu există, legea nu există”, cu referire la tratamentul inuman la care erau supuși bătrânii și persoanele cu dizabilități în mai multe centre din Voluntari. Primarul Capitalei a declarat că realitatea este diferită față de ceea ce apare pe hârtii.

Citește și despre: Motivul pentru care termenele lucrărilor de termoficare din București sunt amânate. Nicușor Dan: „Durata de execuție a lucrărilor este prelungită”

„Am fost toţi cutremuraţi de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toţi cei vinovaţi trebuie pedepsiţi.

Mult mai important, cred eu, este ca noi toţi să conştientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile nu există, instituţiile de control nu există.

În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea şi alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalităţii.

O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părţi din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar şi la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a şi făcut”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook astăzi, 9 iulie.

Edilul general a precizat că, în cazul în care „concluzia în mentalul colectiv va fi ca un cretin fură de la bătrâni şi din banii furaţi petrecea cu femei şi lăutari, nu facem decât să aşteptăm cu toţii tragedia următoare”.

„Sper însă ca această tragedie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii”, a conchis Dan.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Marcel Ciolacu a convocat o ședință de urgență astăzi la Guvern, pe tema „azilelor groazei”. La ședința convocată de Marcel Ciolacu se vor prezenta Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Alina Gorghiu, ministrul Justiției, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Inspecției Sanitare de Stat.

Mai multe descinderi au avut loc marți la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov. Aproximativ 100 de vârstnici au fost găsiți flămânzi, mutilați, lăsați în mizerie și neîngrijiți. Anchetatorii spun că este vorba despre un grup infracțional organizat, care a obținut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

Te-ar putea interesa și: Nicușor Dan vine cu modificări ample a străzilor din București. Ce va fi nou în cele șase sectoare: „Se va interveni pe 78 de artere”