- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nike concediază peste 700 de angajați, până la sfârșitul lunii iunie. Nu este singura companie mare care își reduce forța de muncă

24 Apr, 11:02 • Bocioacă Bianca
Nike va elimina circa 740 de locuri de muncă de la sediul său central până la finalul lunii iunie 2024,ca parte a planului său multianual de redcucere a costurilor.
Nike concediază peste 700 de angajați, până la sfârșitul lunii iunie. Nu este singura companie mare care își reduce forța de muncă

Într-o comunicare oficială cu statul Oregon de vineri, Michele Adam, vicepreședintele Nike, a declarat că măsura de a elimina aproximativ 740 de locuri de muncă reprezintă o „ a doua fază a impactului”, pe măsură ce compania de îmbrăcăminte sport își reduce forța de muncă.

Directorul executiv John Donahoe a delcarat, în decembrie, că Nike își va reduce numărul de angajați cu 2% la nivel global, deoarece managementul urmărește economii de până la 2 miliarde de deolari până în 2027.

Citește și: Se anunță noi concedieri la Bosch! „Nu ne așteptăm la un mediu economic favorabil în 2024”

Disponibilizările inițiale de la cea mai mare companie de îmbrăcăminte și încălțăminte sport din lume au început în luna februarie a acestui an și, cel mai probabil, vor ajunge la final până la sfârșitul anului fiscal, potrivit unui memoriu internat analizat de Bloomberg.

„Pentru a rămâne competitivi, trebuie să schimbăm și să renunțăm la munca mai puțin critică pentru a ne concentra mai mult pe ceea ce contează cel mai mult”, a spus Donahoe în memoriu.

Analiștii și investitorii au criticat decizia Nike pentru că a rămas în urmă în materie de inovație și a pierdut cotă de piață în fața unor noi veniți pe piață, precum On Running și Hoka. În decembrie, compania și-a redus previziunile cu privire la vânzări, deoarece a avertizat asupra unei cereri mai slabe în următoarele trimestre.

Două luni mai tîrziu, a anunțat că renunță la 2% din forța sa de muncă, adică la peste 1.500 de locuri d emuncă, pentru a-și permite să investească în domeniile sale în creștere, precum alergarea, categoria emeie și marca Jordan.

Citește și: O mare companie din domeniul medical pregătește concedieri

După Nike, și Tesla se îneacă la mal

Tesla va concedia 2.688 de angajați de la fabrica sa din Texas, după cum a declarat producătorul de vehicule electrice, într-o notificare privind ajustarea și recalificarea lucrătorilor.

Sub presiunea vânzărilor în scădere și a prețurilor în creștere, compania a anunțat săptămâna trecută o nouă rundă de concedieri, reducând mai mult de 10% din locurile de muncă. Reducerile de locuri de muncă, efectuate la nivel global, includ 285 de angajaţi în Buffalo, New York. Anunţul Tesla spune că disponibilizările vor începe pe 14 iunie.