- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nimeni nu a știut! O companie a calculat greșit salariul angajaților din timp de 13 ani

01 Jun, 09:49 • Bumbeneci Diana
Compania care a calculat greşit salariul angajaţilor timp de 13 ani. Abia acum a ieşit totul la iveală.
Nimeni nu a știut! O companie a calculat greșit salariul angajaților din timp de 13 ani

O companie renumită are de plătit o sumă uriaşă, după ce s-a descoperit că salariile foştilor şi actualilor angajaţi din întreaga ţară au fost calculate greşit timp de 13 ani. Aproape 30.000 de angajați au avut de suferit.

O companie a calculat greșit salariul angajaților din timp de 13 ani

O verificare realizată de compannia BHP a scos la iveală că aproape 28.500 de angajaţi s-au ales cu mai puţine zile de concediu decât aveau dreptul, iar 400 dintre aceştia nu şi-au primit indemnizaţiile suplimentare de concediu „din cauza unei erori”, relatează BBC.

Raportul realizat de BHP scoate în evidență faptul că unii dintre angajaţii afectaţi şi-au suprapus zilele de concediu cu cele în care erau sărbători publice, aşa că li s-au acordat şase zile de concediu în plus.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Analiză salariu BHP
Analiză salariu BHP

Ne pare rău pentru toți actualii și foștii angajați afectați de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun și nu se încadrează în standardele pe care le așteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil”, a adăugat ea”, a declarat Geraldine Slattery, președintele Australiei BHP.

Oficialii companiei au trimis raportul autorităţilor, iar această greşeală va costa BHP 280 de milioane de dolari. Tootodată, societatea lucrează acum la modernizarea sistemelor de salarizare.

Sediul central al BHP se află în Melbourne şi este cea mai mare companie minieră din întreaga lume. Aici sunt angajaţi aproape 80.000 de oameni, în diferite colţuri ale lumii, inclusiv la Escondida în Chile, care este cea mai mare mină de cupru din lume.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult