- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ninsorile se întorc în România. Meteorologii anunță zonele afectate de vremea rea

23 Mar, 14:45 • Adrian Popovici
Meteorologii au oferit o nouă progrnoză pentru vremea din România. Ei transmit că deși temperaturile sunt în creștere, există poibilitatea ca ninsorile să se întoarcă în anumite tegiuni.
Ninsorile se întorc în România. Meteorologii anunță zonele afectate de vremea rea

Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru România, aducând noi vești despre cum se va schimba vremea din țară. Informațiile oferite de oamenii de știință indică faptul că deși temperaturile par a fi în creștere, există posibilitatea ca anumite regiuni să treacă prin episoade de ninsoare, transmite Antena 3 CNN.

Deși acest final de săptămână aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din calendar, meteorologii au emis avertizări privind fenomene extreme, cum ar fi ninsorile și viscolul, care ar putea schimba radical vremea în anumite zone din țară în zilele următoare.

Sâmbătă, 23 martie, vremea se menține frumoasă și se va încălzi în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, vântul se va intensifica la altitudini mari, cât și în vestul țării. Maximele vor varia între 11 și 19 grade Celsius. Vor fi înnorări în vest, centru și nord, precum și la munte, cu ploi în unele regiuni, iar la munte se vor înregistra chiar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Te-ar putea interesa și: Ai planuri pentru următoarele 4 săptămâni? Iată cum va fi vremea până pe 15 aprilie

Cum va arăta vremea săptămâna viitoare. Predicțiile meteorologilor

Cu toate acestea, schimbarea radicală a vremii se anunță a veni la începutul săptămânii viitoare. Avertizările de ninsori și viscol sunt valabile pentru diverse zone ale țării, cu un accent deosebit pe zonele montane. Conform prognozei meteorologilor Accuweather, luni, 25 martie 2024, se așteaptă fenomene precum lapoviță și ninsoare, în special în regiunile montane.

În restul teritoriului, inclusiv în Capitală, vremea rămâne relativ stabilă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor oscila între 11 și 21 de grade Celsius, cu posibilitatea apariției ceții dimineața și noaptea în anumite zone.

 „Valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie regională de 13…14 grade în prima zi până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, tendința va fi de încălzire, în special în perioada 23 – 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de 18…20 grade, iar pentru finalul lunii caracteristice vor fi valorile termice de 14…16 grade.

Scăderea de temperatură se va resimți și în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3…4 grade, iar în 20, 21 și 22 martie se vor apropia de 0 grade în cea mai mare parte a regiunii. După 23 martie, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, chiar mai ridicată în 25 și 26 martie spre 6 grade. Local se vor semnala precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate mai ridicată și în intervalul 26 – 29 martie”, după cum arată prognoza pe 2 săptămâni pentru București și Muntenia.

Tags: