- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi discuții privind muncitorii sezonieri români din străinătate. Ministrul Muncii s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei. Care sunt concluziile

23 Aug, 18:23 • Lupu Alexandra
Ministrul Muncii și ambasadorul Germaniei au discutat despre situaţia muncitorilor sezonieri români. Care sunt concluziile.
Noi discuții privind muncitorii sezonieri români din străinătate. Ministrul Muncii s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei. Care sunt concluziile

Situația muncitorilor sezonieri români a fost discutată astăzi de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu și ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer, informează economedia.ro. Cei doi înalți oficiali au vorbit despre realizarea unei foi de parcurs comună pentru a îmbunătăți situația românilor.

Noi informații pentru muncitorii sezonieri români

Unul dintre obiectivele cooperării dintre România și Germania se referă la îmbunătăţirea situaţiei muncitorilor sezonieri români în Germania, iar în acest sens va fi realizată o foaie de parcurs comună.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

„România şi Republica Federală Germania împărtăşesc valori comune, iar relaţiile bilaterale sunt strânse inclusiv din punct de vedere al domeniului muncii.

Germania este cel mai mare investitor străin din România, iar în Germania lucrează peste 200.000 de muncitori sezonieri, alţi circa 500.000 având contracte de muncă pe perioade mai lungi”, se spune în comunicat.

Ministrul român al Muncii şi ambasadorul german au stabilit că este nevoie de o corelare mult mai bună a politicilor privind piaţa muncii. Cei doi înalți oficiali ajuns la concluzia că aceste politici trebuie să fie pro-active și să aducă un plus ambelor state. Tocmai de aceea, se va intensifica și diversifica la nivel de experți cooperarea dintre MMSS și Ministerul Federal din Germania.

Muncitori
Muncitori

Totodată, va fi intensificată campania de informare pentru românii care lucrează în Germania. Aceștia își vor cunoaște mult mai bine drepturile în raport cu angajatorii lor. Discuțiile au avut în vedere și eforturile Ministerului Muncii de a elabora o reformă potrivită pentru sistemul de asistență socială, astfel încât persoanele vulnerabile să fie cât mai bine protejate. În aceste momente, se lucrează deja la o lege care va fi pusă în transparență decizională.

„Ministrul Simona Bucura-Oprescu a mulţumit Excelenţei Sale Dr. Peer Gebauer pentru disponibilitatea la un dialog constructiv şi s-a arătat deschisă cooperării pentru promovarea intereselor comune României şi Germaniei”, se arată în document.

Vezi și: Sondaj: 61% dintre angajați sunt foarte îngrijorați de scăderea veniturilor și a puterii de cumpărare