- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi informații cu privire la perioada de înscriere la Bacalaureat! Ministerul Educației face apel la absolvenții de liceu

30 May, 22:24 • Constantin Cristina
Ministerul Educației vine cu un anunț important pentru elevii din anii terminali, care urmează să susțină Bacalaureatul, în special cei de clasa a 12-a, pe fondul grevei profesorilor.
Noi informații cu privire la perioada de înscriere la Bacalaureat! Ministerul Educației face apel la absolvenții de liceu

Ministerul Educației a transmis că a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Ce se va întâmpla cu anul școlar și cu examenele naționale dacă greva se prelungește. Ligia Deca: „Dacă situaţia o va impune, putem modifica structura anului şcolar”

Noi informații cu privire la perioada de înscriere la Bacalaureat! Ministerul Educației face apel la absolvenții de liceu

Așadar, sunt vizați elevii din clasele a 12-a , a 13-a seral și frecvența redusă, a căror situație școlară se poate încheia până la data de 9 iunie 2023.

Pentru înscrierile la examenul național de Bacalaureat 2023, Ministerul Educației a anunțat că perioada se va prelungi la sesiunea iunie-iulie, adică până la data de 9 iunie 2023.

„Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”, potrivit Ministerului Educației.

Ligia Deca, ministrul Educației, a explicat ce se va întâmpla cu situația examenelor și cursului școlar dacă negocierile între sindicate și Guvern nu reușesc să ajungă la un acord comun.

 

„Înscrierile la examenul de Bacalaureat încep de astăzi, însă vorbim despre o perioadă de înscriere: 29 mai – 7 iunie. Există timpul necesar pentru a se realiza aceste înscrieri, dar dacă va fi nevoie, o vom prelungi, însă deocamdată avem unități de învățământ unde se poate realiza această înscriere, acolo unde se poate asigura resursa umană în acest sens. Pentru celelalte unități de învățământ, sperăm că protestul se va finaliza cât mai repede și vom rămâne în perioada anunțată care se încheie pe 7 iunie”, e explicat Ligia Deca.

Bacalaureat
Bacalaureat

Deca a adăugat și situația mediilor care trebuie să fie încheiate, potrivit calendarului școlar, până la finalul săptămânii în curs.

„Mediile trebuie încheiate, conform calendarului școlar, până la finalul acestei săptămâni. Dacă situația o va impune, putem modifica structura anului școlar pentru cei care sunt în clasa a XII-a sau clasa a XIII-a, în așa fel încât să dăm timpul necesar pentru închidere mediilor cât și pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației va lua toate măsurile astfel încât situația școlară a tuturor elevilor să fie încheiată și să se asigure participarea la examenele naționale. Nu vom lăsa niciun elev fără situație neîncheiată și fără posibilitatea de a da examenele care îi sunt necesare pentru a merge mai departe”, a mai spus ministrul.

Alte articole: Ligia Deca anunță cel mai sumbru scenariu în cazul amânării examenelor. Profesorii merg pe a doua săptămână de grevă generală. „Dacă va fi nevoie, o vom prelungi”